Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Senatör McCain, Trump’a “Kabrime gelme istemem” dedi

Dünya bir Yeşilçam filminin senaryosuna konu olacak gelişmeler arasında dönüyor. Son haber Amerika'dan geldi... Beynindeki kanserli urdan ötürü iki kez ameliyat olan 81 yaşındaki Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Arizona'daki evinde toplanan dostlarına hitaben bir konuşma yapmış ve "Donald Trump cenaze törenime gelmesin. Eğer ille de bir gelecekse, Başkan Yardımcısı Mike Pence gelsin" demiş.

Kabrime gelme istemem
McCain'in konuşmasını okurken rahmetli Abdullah Yüce'nin unutulmaz şarkısının sözlerinin İngilizceye çevrilip, ABD'ye gönderilmesi gerektiğini düşündüm. O şarkıyı Kemal Sunal da "Şabaniye" filminde okurken herkesin gözyaşları ile kahkahalarını hamur etmemiş miydi?
"Ölürsem kabrime gelme istemem
İnim inim inle ölme istemem
Akan gözyaşlarımı silme istemem
Acıyıp lütfedip sevme istemem istemem"

Mutlu olabilir
Bir Vietnam gazisi olan ve Vietkong'a esir düşen McCain hakkında 2015'te "O bir kahraman değildir" diye konuşan Trump'a karşı McCain de Cumhuriyetçi Parti'den olmasına rağmen Trump'ın bir kanun tasarısının aleyhinde oy kullanmıştı. Trump uzmanları McCain'in mesajının Trump'ı mutlu ettiğini söylüyor. Trump Barbara Bush'un cenazesine de Melanie Trump'ı göndermiş, kendisi ise Florida'ya golf oynamaya gitmişti.

Öldürebilirlermiş
Yeşilçam'a uygun senaryolardan bir diğeri de, İsrail'de yazılmakta... İran her vesile ile tehdit edip ABD'ye şikâyet eden İsrail siyasetçileri ölçüyü kaçırmaya başladılar... İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, İran'ın Suriye sahasını İsrail'e saldırı için kullanması halinde, İsrail'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'i öldürerek rejimini yıkabileceğini söyledi.
İsrail merkezli Ynet haber sitesine konuşan Steinitz, "İsrail şimdiye kadar Suriye'deki iç savaşa müdahil olmadı. Eğer Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed İran'ın Suriye sahasında operasyon düzenlemesine izin vermeye devam ederse, İsrail onu tasfiye edecek ve rejimini devirecek" dedi.

İşkenceci direktör
Ancak Mafya babalarına uygun düşecek böyle bir ifade, şimdi dünya politikasında kullanılabilir hale geldi... Ama bu da çok doğal. Çünkü Başkan Trump, CIA'nın başına işkenceciliği ile bilinen eski bir ajan olan bayan Gina Haspel'i atadı. Bu hanımın bildiği yabancı diller arasında Rusça ve Türkçe de varmış. Kısacası ABD'nin Trump yönetiminde her şeyi yapabileceğini görmek gerekiyor. Mesela Trump'ın baş avukatı eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani, Trump'ın Tahran'daki rejim değişikliğini İsrail- Filistin barışından bile önemli gördüğünü söylemiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA