Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

“Kendimizi 2’nci Dünya Savaşı öncesinde gibi karanlıkta hissediyoruz”

İsimleri tarih kitaplarında geçen kâhinler, 21'inci yüzyılda Amerika kıtasından Ortadoğu'ya düşecek bir beladan acaba söz etmişler miydi? Bu belanın "Trump" diye bilineceğini ve her vesile ile bu coğrafyaya gerginlik pompalayacağını öngören kâhinler var mıydı acaba? Amerikalı Evangelist Hıristiyanların İsrail'in kuruluşunu "Yeniden Doğuş"un işareti olarak görmeleri mi, Trump'ın bu mezhebin seçmenlerine hoş görünmek için İsrail ajanı gibi davranmasına neden olmakta?

Savaş alanı gibi
İsrail'deki ABD Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınmasının bedeli, 40'ı aşkın Filistinlinin İsrail İHA'larından atılan zehirli gazlarla ya da bombalarla öldürülmesi olmadı mı? Trump'ın İran'la imzalanan nükleer silahsızlanma anlaşmasını yok saymasının bedelini, İsrail uçaklarının bombalarıyla öldürülen Suriyeliler ödemediler mi?
Trump'ın silah satarak pompaladığı Suudilerin ve Körfez emirliklerinin İran'a karşı cephe açmalarına, zavallı Yemen'in bir savaş haline dönmesine kimsenin aldırmadığı bir dönem bu...

Erdoğan'ın tespitleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Londra'da Chatham House'de yaptığı konuşmada söyledikleri, sade biz Türkiyelilerin değil vicdan sahibi tüm dünyalıların düşüncelerine de tercüman olacak niteliktedir...
"-Biz 1967 sınırları çerçevesinde, başkenti Doğu Kudüs olan egemen bir Filistin devletinin kurulmasının bölgede sorunun çözümü olduğunu düşünüyoruz.
ABD'nin Kudüs kararını çok çok talihsiz buluyoruz.
ABD, çözümün değil sorunun bir parçası olarak arabulucu rolünü tamamen kaybetmiştir.
Bu atılan adımın bölgeyi karıştırmak için adeta bir fitil ateşlemesi olduğunu hatırlatmak isterim."

Karanlıktayız
"- İç siyasi hesaplarla Kudüs'ün statüsünü değiştirmeye yönelik adımlar tüm itirazlara rağmen bugün hayata geçiriliyor. Bu tablo karşısında kendimizi 2. Dünya Savaşı öncesi gibi karanlıkta hissetmekten alıkoyamıyoruz.
Dayatılmaya çalışılan bu tabloya biz itiraz ediyoruz."

Sığınmacılar ve teröristler
"- Sığınmacılar için 31 milyar dolar harcadık. Sığınmacılar için AB ve diğer kurumlardan ciddi bir destek alamadık.
Suriye'de insanlar karşılarındakilerin DEAŞ'lılar gibi eli kanlı teröristler olduğunu biliyor, güvende hissetmediği için geri dönmüyor, bu terör örgütünün içinde Batı'nın birçok ülkesinden insanlar var ama adı Kürtçülükle kamufle ediliyor."

Ve FETÖ sorunu
"- FETÖ'nün işlediği suçlar buzdağının görünen yüzüdür, ülkemizde bu örgütle ilgili kapsamlı davalar açılmış adli takipler başlatılmıştır. Bu örgütün ihtirasları tüm dünyayı tehdit edecek sapkınlıklara sahiptir.
Ülkemizde davalar açılmıştır.
İngiltere dahil bütün ülkelerden sınırları içindeki örgüt üyelerinin ülkemize iadesini bekliyoruz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA