Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Hiç olmayacak birliktelikler ve siyasette FETÖ bilmecesi

Rahatsız edici birliktelikler 24 Haziran seçimlerine uzanan yolun bir nevi çukurları olabilir. Örneğin HDP'li Altan Tan'ın Saadet Partisi adayı olması bu gibi durumlara sadece bir örnektir. Ya da AK Parti kurucusuyken yolu ayrılan Sivaslı Abdüllatif Şener'in CHP'den aday olmasını, bakalım Konyalı seçmenler nasıl değerlendirecekler?

İnce'nin durumu
Bir de CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin hiçbir hesaba sığmayan kafa karıştırıcı durumu var gündemde... CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu parti içindeki en güçlü rakibi İnce'yi Cumhurbaşkanı olmaya layık gördüğü için mi aday gösterdi? Yoksa Muharrem İnce nasıl olsa seçilemeyeceği için, hem milletvekili olamayacak hem de artık Kılıçdaroğlu'nun karşısına genel başkan adayı olarak çıkamayacak... Yani Muharrem İnce bir kader kurbanı mı?

?Akşener bilmecesi
İyi Parti ile siyaset meydanına çıkan ve şimdi bu partinin Cumhurbaşkanı adayı olarak da meydanlarda dolaşan Meral Akşener bilmecesi de, siyasetin gündeminde... Çiller'in İçişleri Bakanı olan, AK Parti'nin kuruluş çalışmalarına katılan, MHP'li kimliği ile bilinen Meral Akşener, siyaset dünyamızdaki hangi boşluğu doldurmak üzere İyi Parti'yi kurdu ve şimdi hangi kitleye dayanarak Tayyip Erdoğan'a rakip konumda Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşündü?

?FETÖ ve partiler
Çok fazla söylenilip tartışılan bir iddia FETÖ'nün bazı partilerin içlerine sızdığı ve hatta bazı partileri kurdurduğu şeklinde... Ancak şunu da hiç unutmayalım. FETÖ'cüler kurumlara sızmak konusunda ne kadar hünerli olsalar da, oylar açısından sayısal değerleri çok azdır. Yani FETÖ'ye güvenerek 24 Haziran'dan bir şeyler bekleyenler yanılırlar. Ama parasal destekleri, onlara bağımlı partileri ve siyasetçileri 24 Haziran'a kadar taşıyabilir.
İşte bu şekilde günlerimiz geçiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA