Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

“Alıştığımız bir şeydi yaşamak... Şimdi o dünyadan hiç haber yok”

Hayat böyle bir şey... "Doğan Medyası"nın adının "Demirören Medyası"na dönüştüğü günün ertesinde, Erdoğan Demirören hayata veda etti.
Erdoğan Demirören'le uzun yıllara dayanan bir arkadaşlığımız vardı. Onu ilk tanıdığım dönemde de basın dünyasına girmeye hevesliydi. Ama bu hayalini gerçekleştirmesi için yılların geçmesi gerekecekti.
Milliyet ve Vatan'dan sonra başta Hürriyet olmak üzere Doğan medyasının tüm yayın organlarına sahip oldu.
Ama sağlık durumu yüzünden kamuoyu önüne pek çıkamıyordu... Ve dün vefat ettiği haberi geldi.

Kasıtlı haber kurbanıydı
Daha önce de yazmıştım. Erdoğan Demirören basının kötü maksatlı kullanılmasının kurbanlarındandı. 1987'de Turgut Özal'ın da ameliyat olduğu Houston'daki hastanede bir akciğer ameliyatı geçirmişti. Ciğerlerinden biri alınan Demirören için o dönemdeki Sabah gazetesi "Özal'a yaranmak için ameliyat oldu" diye manşet atmıştı. Ben o sırada Güneş gazetesini yönetiyordum. Demirören hakkındaki gerçeği Güneş'te haberleştirince, Sabah'la aramızda büyük bir medya kavgası kopmuştu.

Görev yeni kuşakta
Söylediğim gibi Erdoğan Demirören'le uzun yıllara dayanan arkadaşlığımız vardı. Son dönemde hastalanmadan önce beraber olmuştuk.
Onun medyaya dönük hayallerini gerçekleştirmek görevi artık kızına ve oğullarına yani Meltem, Yıldırım ve Tayfun'a düşüyor. Çok sevdiğim meslektaşım Mehmet Soysal da, Demirören ailesine bu görevde destek vermekte...
Arkadaşım Erdoğan Demirören'e rahmet diliyorum.

Anthony Bourdain
Dün bir de Anthony Bourdain'in ölüm haberi geldi Fransa'nın Strasbourg kentinden... Televizyon röportajları ile dünyanın en uzak ülkelerini ve kentlerini, mutfaklarıyla bizlere tanıtan bu usta aşçı, 61 yaşındayken otel odasında kendi canına kıymıştı.
Esrar ve kokain dahil her çeşit uyuşturucuyu kullandığını kendisi itiraf eden ve bunalımda olduğunu gizlemeyen Bourdain, Türkiye'de de izleyici kitlesi olan gerçekten dünya çapında çok usta bir röportajcıydı. Onun da toprağı bol olsun diyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA