Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Fırat’ın doğusunu vesile edip kimse Türkiye’ye oyun oynamamalı

Belli ki çok yakın bir zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye toprakları içinde yeni bir temizlik operasyonuna başlayacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu operasyonu şu sözlerle açıklamıştı:

Hedefimiz belli
"- Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekâtımıza birkaç gün içinde başlayacağımızı ifade ettik, ediyoruz.
Hedefimiz asla ABD askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır. Bunun da altını özellikle çiziyorum."

ABD tepkili
Cumhurbaşkanı'nın çok açık ifadelerle "Hedefimiz asla ABD askerleri değildir" şeklindeki vurgusuna rağmen, ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, "Suriye'nin kuzeydoğusunda özellikle de ABD askerlerinin bulunduğu veya yakınlarında olduğu bölgelere yönelik herhangi bir tarafça atılacak tek taraflı bir adım büyük bir kaygıdır ve kabul edilemez olarak addederiz" şeklindeki bir tepkiyi hemen seslendirdi...

Gerçek olabilir mi?
Bu operasyonun kapsamı ve şekli ile başlama zamanı ancak operasyon başladıktan sonra tam olarak bilinecek.
Ve tabii hepimizin olduğu gibi tüm dünyanın gözleri, muhtemel bir Türk-Amerikan silahlı çatışması ihtimaline kilitlenmiş olacak. İki NATO üyesi ülkenin askerlerinin birbirleri ile savaşmaları, ancak romanlarda görülebilecek bir fanteziden öteye gerçek olabilir mi?

Söylemlere dikkat edelim
Şimdi işler bu aşamaya geldiğine göre, Türk toplumu olarak bazı noktalarda hazırlıklı olmamız gerekiyor.
Özellikle bir seçim kampanyasının arifesindeyken, herkesin söylemlerine özen göstermesi ve istemeden ABD etki ajanı konumuna düşmekten kaçınması gerekiyor.

Zor durumlar
Neticede PKK/PYD ile ABD'nin Suriye toprakları içinde müttefikler konumunda bulunmaları, bir diğer ABD müttefiki olan Türkiye'nin durumunu çok zorlaştırıyor. Ve Türk siyasetinin bir aktörü olan HDP'nin PKK ile bilinen yakınlığı da, zorluğu daha da tırmandırıyor.

Türkiyeli olmak
Kısacası herkes söylemlerine özen göstermek zorunda. Herkesin konumu ne olursa olsun Türkiyeli olması günün getirdiği kaçınılmaz bir gerektir.
Hepimiz Silahlı Kuvvetlerimizin ve Hükümetimizin yanında olacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA