Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

İstatistikler tersini söylese de insanlar evlenmekten vazgeçmez

Kadın kocasına çıkışıyormuş...
-Baksana komşumuzdaki adamın eşine gösterdiği özene. Adam her sabah işe gitmeden kadını öylesine coşkuyla öpüyor ki. Sen neden böyle yapmıyorsun sanki?
Fırçayı yiyen koca iki elini açmış, konuşmuş:
-Ne yapabilirim ki? Komşudaki kadını tanımıyorum. Her sabah nasıl öpebilirim ki o kadını"

Evlilik bitmez
Evlilik tabii ki bu tür fıkralara konu olduğu zaman eğlenceli bir uğraş olarak görülür. Oysa evlilik bir uğraş değil bir hayat tarzıdır. Kökü mülkiyete, miras hukukuna, çocukların aidiyetine kadar dayanan ve insan topluluklarının ilk döneminden beri vazgeçilmez kurumlardan biri olan evlilik, meğer Türkiye'de inişe geçmiş.

Sayılarla evlilik
Türkiye İstatistik Kurumu'na göre evlenmeler azalırken, boşanmalar artıyormuş. Türkiye'de geçen yıl evlenen çift sayısı 553 bin 202, boşanan çift sayısı ise 142 bin 448 olmuş. Evlenen çiftlerin sayısı 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2,9 azalırken, boşanan çiftlerin sayısı yüzde 10,9 artış göstermiş.

Gerçek evlilikler
Bu sayılar bazen azalır bazen de artar. Ancak aile kurmak yani evlenmek bitmeyen bir eğilimdir. Bazen aşk, bazen çeşitli hesaplar çiftleri evlenmeye yönlendirir. Evliliğin ilk 5-6 yılında çiftlerin birbirlerini kendilerine benzetmek için harcadıkları çabalar sona ererse ve kadın da erkek de karşısındakini olduğu gibi kabullenmeye razı olursa, evlilik adeta sonsuza kadar devam eder. Ama kendinizi magazin sayfalarına kaptırırsanız, evlilik diye para babalarının verdiği nafakalara veya film yıldızlarının reklam için çektirdikleri fotoğraflara takılırsınız.

Birlikte yaşlanmak
Ancak evlilikte hiç olmazsa biraz da aşk varsa, mutluluk da kaçınılmaz olur. Aşık kocanın eşine "Saçımdaki kepek gibisin. Hiçbir şampuan seni kafamdan çıkartamaz" demesine dayanabilir durum. Eşinizle beraber yaşlandığınız zaman, yolun başında eşinizin söylediklerini duymazdan gelirken, yaşlandığınızda zaten kulaklarınız duymaz olur söylenilenleri.

Tebessüm
Evet, önemli olan birlikte yaşlanmak ve yılların geçmesiyle yaşanılan değişiklikleri hoş karşılamaktır. Böyle bir hikayede yaşlı koca doktora gitmiş ve "Eşimle beraber olduğumda bir sefer sıcaktan ter basıyor, bir seferde de soğuktan donuyorum" demiş. Doktor bu yakınmayı adamın hanımına sorunca kadın gülmüş. "Doktor senede bir sefer yazın bir sefer de kışın beraber olunca, insan bir terler, bir üşür" demiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA