Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Dünyayı tam anlamadan yaşadıklarımızı nasıl anlarız ki?

Sudan'daki ve Libya'daki olayları izlerken, bunların ortak yanı ne olabilir diye düşünüyorsunuz. Okumalarınız sonunda bu ortak yanın ne olduğunu anlıyorsunuz. Bu iki ülkedeki olayların arkasında kargaşaya destek veren ülkelerin Suudi Arabistan ve Körfez şeyhlikleri olduğunu görüyorsunuz. Özellikle Suudi Arabistan'ın varlığı tabii ki akla Amerika Birleşik Devletleri'ni de getiriyor.

FETÖ komplosu mu?
Ve sonra Türkiye'ye döndüğünüzde, özellikle İstanbul'daki yerel seçimlere karışmış örgütlü bir hile eylemine tanık oluyorsunuz. Seçimden çok önce hazırlıkları yapılan bu eylem ile, oylar AK Parti adayı Binali Yıldırım'dan kaydırılıp, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na aktarılıyor. Bu eylemin özellikle Büyükçekmece'deki yansımaları aklı zorlayan düzeylere çıkıyor.

Büyük değişim
Ve hemen yakın geçmişte yaşadıklarınızı hatırlıyorsunuz. Mesela 2016'nın 15 Temmuz'undaki FETÖ'cü darbe girişimini ve bu olayı ilk anda sadece izleyen müttefiklerinizi hatırlıyorsunuz. Sonra Mısır'daki Sisi darbesini muhabbetle kucaklayan Amerika ve Batı Avrupa ülkeleri aklınıza geliyor. Ve şimdi Sisi Mısır'ı ile Suudi Arabistan'ın ve Körfez şeyhliklerinin, İsrail'le nasıl aynı çizgide bulundukları aklınıza geliyor.

Garip kuşkular
Saf ve temiz bir Anadolu çocuğu olarak, "Acaba Türkiye'deki her ayıplı girişimin arkasında bunlar var mıdır" diye kuşkulanırken, bir yandan da "Fetullah Gülen nasıl hâlâ Amerika'da üslenebiliyor" diye kendi kendinize soruyorsunuz. Derken Emniyet Genel Müdürlüğü'nün uyarısı geliyor önünüze. Buna göre FETÖ/ PYD örgütü tarafından özellikle sosyal paylaşım siteleri üzerinden sahte belgelerle algı operasyonları yapılıyormuş. Bu operasyonların amacı toplumun devlete olan güvenini sarsmakmış.

Ne değişir ki?
Evet... Sudan, Libya, Cezayir falan çok uzak ülkeler değil mi? Bize ne bunların yaşadıklarından? Onlar da acaba "Türkiye denilen uzak ülkede yaşanılanlardan bize ne" diyorlar mıdır? Acaba gazeteci Kaşıkçı'yı neden İstanbul'da boğazladı Suudi caniler? Ve Arap Baharı'nın Suriye'deki sonucu neden Türkiye sınırında bir terör devleti kurulmasına kadar dayandı?
Bütün bunları sorguladığınız için sanki ne değişecek ki?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA