Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Siyasetçiler hakkındaki yargılar uzun yıllarda oluşur

Meğer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yenilmez olarak görenler ve morali bozulanlar sadece rakibi olan Türk siyasetçiler değilmiş. Batı'nın gazetelerinde hemen her gün Ankara ve İstanbul'daki yerel seçimlerde Erdoğan'ın nasıl yenildiğine ilişkin haber-yorumlar çıkıyor. İstanbul'un "Şimdilik" mazbatalı yeni Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Erdoğan'ın yenilmezliğini sona erdiren siyasetçi olarak da cilalanıyor.

Bir anlayış
Siyaseti sadece rakip kaleye gol atmak olarak gören anlayışa tabii ki yabancı değiliz. Türkiye'yi dünyaya kapalı ve durağan bir ülke olmaktan çıkartıp, dünya ile aynı titreşim katsayısına sokmayı amaçlayan her siyasetçi, rakiplerinin ayak oyunlarına ve sonunda askeri darbelere yenilmediler mi?

Önemli isimler
Artık hayatımızın vazgeçilmez parçaları olan Boğaz köprülerinin ilkini planlayan Demirel'e rakipleri kan kusturdu... "Önce Zap köprüsünü yap" sloganları hâlâ hatırlarda değil mi? 27 Mayıs darbesinin kurbanı maktul Başbakan Menderes Ceyhan Barajı'nı hizmete açtığında, bu tek sütunluk haber olarak gazetelerde yer almıştı. Türkiye'yi 21'inci yüzyıla hazırlayan Turgut Özal'a layık görülen muameleyi unuttuk mu sanki?

Erdoğan ve hizmetleri
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, ülkemizi yarınlara taşıyan ve dünya ile rekabete sokan bir siyasetçidir. Devletin ve toplumun önüne koyduğu hedefler, toplumsal refahın ve ülke güvenliğinin somut söylemleri olmuştur. Türkiye'nin bağımsızlığının ve ulusal egemenliğinin önemini, her kararı ve her konuşması ile vurgulamıştır.

Hayal görenler
Dilerim Ekrem İmamoğlu da yıllar sonra geçmişinde Erdoğan'ınkine benzer başarılar bulundurur. Ancak şu anda İmamoğlu sadece seçim öncesi ile sonrası arasındaki davranış farkları irdelenen yeni bir isimdir. Yani İmamoğlu'nun varlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yenen isim olarak sunanlar, sadece hayal görmektedirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA