Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

'Uzmanlık gerektirir'

Ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın sağlık ve şifa yöntemlerine hobi boyutunda bir ilgisi var. Bu yüzden İzmir'de bir hastanenin ortağı olmuş.
Bunları Günaydın'da 15-16 Şubat günleri Şirin Sever'in peş peşe sunduğu iki tam sayfa mülakattan öğrendik.
Akpınar'ın beslenme ile ilgili fikirleri, alkole karşı uyarıları da vardı burada.
Ayrıca ona ait bazı beslenme ve şifa önerileri de özel kutularla gösterilmişti.
Dr. E. Temizkan ve Dr. Ekrem Dilmen eleştirdiler bu mülakatın veriliş biçimini.
"Anlatan kişi bir sağlık timsali değil. Bazı önerilerini koymuşsunuz, tamam alternatif tıp gelişme halinde, ama hiç değilse bunlar ehil kişilerce savunulsun" diyor Dilmen.
Temizkan da aynı görüşte.
Basında "herkesin" din ve sağlık hakkında ahkam kesmesinden yakınıyor Temizkan. Akpınar'ın bilgi hatası yaptığını söylüyor.
"Her gün 80 mg. Aspirin aldığını söylemiş. Günlük alt Aspirin dozu 100 mg. olmalıdır, aksi halde kana hiçbir faydası olmaz" diyor.
Haklılar mı?
Mülakatı yapan Şirin Sever, "hayır" diyor. Açıklıyor:
"Bu mülakatı sanatçının özel merakıyla ilgili bir konuşma olarak almak gerekir. Ayrıca 'ben şifa dağıtıyorum' diye bir iddiası yok. 'Bana tedaviye gelin' veya 'hastaneme gidin' de demiyor. 'Bana soranları doktora yönlendiririm' diyor. Temkinli. Söyledikleri zaten artık iyice bilinen şeyler."
Anlaşılır bir savunma.
Sayfalarda balık, zeytinyağı, sarmısak, tatlandırıcı, fesleğen, papatya çayı gibi konu başlıklarına baktım, sakıncalı bir bilgi görmedim.
Ancak... Aspirin konusunda okurlar haklı. Günlük dozaj kontrol edilip doğrusu dipnotla verilmeliydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA