Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Dündar ve Kılıç

Hürriyet Okur Temsilcisi köşesinde geçen hafta yapılan bir düzeltme, gözden kaçma riskini önledi. Taraf ve Milliyet'ten sonra, SABAH'ta da bir düzeltme borcunu yerine getirmek gerek. Bu tür eksikliklerin dikkatlerden kaçmaması önemli.
KCK operasyonlarında gözaltına alınan avukatlardan İrfan Dündar'ın bir tüfekle nişan alırken çekilmiş fotoğrafı, 23 Kasım tarihli gazetede baş sayfadan Avukatın Kandil'deki Kalaşnikoflu Pozu ifadesiyle, iç sayfada ise Kalaşnikoflu Avukat başlığı altında sunulmuştu. Haberde "Kandil'de atış yaparken görülüyor" ifadesi de yer almıştı. Dündar'ın avukatı, açıklamasında, fotoğrafın 1992'de bir aile pikniğinde, ruhsatlı silahla çekildiğini belirtmiş, kanıt olarak da aynı piknikte çekilmiş başka fotoğraflara gönderme yapmıştı.
Adli soruşturma ve özellikle KCK gibi kitlesel operasyonlarda, emniyetten elde edilen unsurlara mesleki kuşku ile yaklaşıp, gerekli sorgulamaları ve diğer görüşleri de almak gerekiyor.
Mesela, 2010 yazında Hatay'da dört polise düzenlenen suikastle ilgili olarak adı "şüpheli" olarak geçen MHP'li belediye meclis üyesi Bestami Kılıç'la ilgili haberde, SABAH, diğer gazetelerden daha dikkatli davranmış. "Büyük Şüphe" başlığı altında sunulan haberde sadece suçlamalara değil, geniş biçimde Kılıç'ın savunmasına da yer verilmiş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA