Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

THY grevi nasıl verildi

SABAH'ın geçen haftaya damgasını vuran THY grevi ile ilgili haberleri tatmin edici açıklık, ayrıntı ve kapsamda mı?
Bazı okurlar olumsuz bakmakta. Gelen eleştiriler, ülkeyi etkileyen bir iş bırakımının 'geçiştirildiği' noktasında yoğunlaşıyor.
Seyfi Doğruel'in tepkilerini dinledim. 'Grevle ilgili kargaşalıklar ve bana gore bir bilgi kirliliği de yaşandı. Birkaç yakınım yola çıkacaktı, ne yapacaklarını bilemediler. Hayatların etkilendiği kesin. Ama açık söyleyeyim, ben bugün (30 Mayıs Çarşamba) gazetemi aldığımda bu konuda yeterli alaka gösterilmediğini gördüm. Sanki grev Türkiye değil Gürcistan'da olmuş gibiydi.
THY grevi her gün olan bir şey değil ki, sizin işiniz bizi etraflıca bilgilendirmek. Dostça uyarmak istiyorum.' THY, binlerce çalışanıyla, performansı, küresel ağıyla çok büyük bir şirket. Tabii ki, burada yaşanan bir greve herhangi küçük çaplı bir özel havayolunda oluyormuş gibi bakılamaz. Nitekim yansımaları ve artçı tartışmaları da büyük bir gelişme oldu. Olayın siyasi, hukuksal, ekonomik ve sosyal boyutları da çok büyük. Yasalaşma bir yanda, sendikal haklar, grev hakkı ve işten çıkarmalar öbür yanda.
Bu açılardan bakıldığında hem kapsamlı bir haberciliği - özellikle nedenleri ve sonuçları bakımından - hem de enine boyuna bir yorum paylaşımını gerektirirdi.
Okur Cem Kılınç'ın dediği gibi, 'THY son yıllarda herkesin gündelik hayatının parçası olmuş durumda, ayrıca geniş bir istihdam kaynağı. Orada olan büyük gelişmeler kadar sıkıntılara da gazetelerin önem vermesi lazım. Halk bu havayoluna ne olduğunu da bilmek ister, kendi hayatını nasıl etkilediğini de.'

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA