Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Karışık hesaplar

2 Mart tarihli gazetenin 'Günün İçinden' bölümünde, 4'üncü sayfada yer alan, Organ Bağışında Dünya rekoru başlıklı kısa haber aynen şöyle:
'Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nün 1 saatte en fazla organ bağışı rekor denemesi başarılı oldu. Kepez Arena'da bir saatte 2 bin 56 kişi organını bağışladı. Ancak 40 masada 128 şahitle yapılan değerlendirmede yapılan bağışların bin 981'i kabul edildi. Bu sayıyla Çin'in 474 kişilik Guinness rekoru egale edilmiş oldu. Organizasyonda Türkiye'de yüz nakli yapılan Uğur Acar ve Turan Çolak da organlarını bağışladı.'
Okurumuz Mahmut Sermet: 'Ben bu haberden açıkçası hiçbir şey anlamadım. Matematiğim de yetmedi. Ekliyorum olmuyor, çıkarıyorum olmuyor. Rekor nedir? Ne egale edildi? Egale edildi ise neden rekor? Bana yardımcı olursanız kırk yıl köleniz olurum!'
Gerçekten de karışık bir haber bu. Ben de hesap kitapla bir türlü işin içinden çıkamadım, haberi hazırlayan SABAH Akdeniz'in Yayın Koordinatörü Uğur Keskin'in bilgisine başvurdum.
Aldığım bilgi şöyle: Bir saatte en fazla organ bağışı rekoru 474 ile Çin'e ait. Antalya'daki denemede, daha 15'inci dakikada bu sayıya ulaşılmış (yani 'egale' atfı bu), devamında da açık bir farkla rekor kırılmış. Bu kadar kısa bir metin sayfaya ancak bu kadar karışık girebilirdi. Oysa en sonunda, 'rekor 474 ile Çin'e aitti' demek yeterli olacaktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA