Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Avusturyalıların eğilimi

İsmini vermeyen bir okur aradı, 10 Mart tarihli haber için şunları söyledi: 'Bugün sizde Avusturyalılar Hitler istiyor başlıklı bir haber var. Ama haberde yansıtılan araştırma tam da öyle demiyor. Ben onu ülkede Hitler sempatisi ölmemiş ve güçlü liderlik aranıyor gibi anladım. Başlığı açıkçası biraz abartılı buldum.'
Der Standard'ın başta İsrail olmak üzere birçok ülkede yankı yaratan kamuoyu araştırmasında yüzde 42 oranında bier kesim 'Hitler döneminde her şey o kadar kötü değildi'ye onay vermiş. Yüzde 57 ise 'hiç iyi yanı yoktu' demiş. Asıl önemlisi, yüzde 61'lik kesim 'muhalefet ve seçim gibi işleri dert etmeyen güçlü lider arzusu'nu dile getirmiş. Araştırmada 'Hitler geri gelsin' mesajı yok, ama 'otoriter yönetim fena olmaz' gibi bir görüş belirgin. Başlık fazla kaçmış olabilir.
Adil Baştürk'ün itirazı da bir başlıkla ilgili. Konu şu: Eski ABD başkanı George W Bush bir merkezde resim dersleri almış, 50'ye yakın tablo yapmış. Hocası da 'tarih onu muhterşem bir ressam olarak yazacak' demiş.
Baştürk diyor ki: 'Tuvalde harikalar yarattı' demişsiniz. Bir kere resimler öyle küçük ki anlaşılmıyor. Hani ben de karar versem diyeceğim ama gözlerim seçemedi. Kim harikalar yarattığı fikrinde uzmanlar mı siz mi onu da anlayamadım.'

Bush'un harikaları
Başlık, Eski Başkan Bush Resim Dersi Aldı, Tuvalde Harikalar Yarattı şeklinde. Gerçekten de haberde harikalar yarattığını söyleyen bir kaynak yok. Başlıkta dayanaksız bu vurgu yerine belki üretkenliği (50 kadar tablo) öne çıksaydı daha uygun olurdu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA