Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Komşu'da eğitim perişan!

Yunanistan'da mali krizle gelen siyasi kargaşa üniversiteleri de karıştırdı. Bir yanda şiddet olayları, diğer yanda grev yapan temizlik işçilerinin bıraktığı çöp yığınları...

Yunanistan'daki üniversitelerde eğitim son yıllarda can çekişiyor. Ekonomik krizle gelen siyasi kutuplaşma ortamı Yunan üniversitelerinde öğrenci kurulu seçimlerini bile ciddi siyasi çatışmalara dönüştürüyor. Öğrencilerin çoğunun, siyasi partilerin gençlik kollarına bağlı derneklere üye olmasından kaynaklanan şiddet olayları ülkenin 11 kentindeki üniversite binalarına da saldırarak maddi zararlara yol açtı. Üniversitelerde uygulanan "özerklik" imtiyazından yararlanan iktidar karşıtı guruplar ise polisle giriştikleri çatışmalardan sonra polis kuvvetlerinin izin alamadan gidemediği üniversite binalarına sığınıyor ve işgal ediyor. Öte yandan ekonomik kriz nedeniyle kontratları yenilenmeyen temizlik işçilerinin uzatmalı grevleri ve üniversitelere verilen mali yardımların kısıtlanması nedeniyle üniversitelerde toplanan çöplerin temizlenmesi sürekli askıya alınıyor. Çöp yığınlarıyla dolup taşan üniversitelerin avluları, bahçeleri , hatta amfileri bile çöp yığınlarından çıkan kokudan geçilmiyor. Bu şartlar altında aralarında Türkiye'nin de olduğu yabancı ülkelerde eğitim almak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA