Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Derbi Fener'in!

Fenerbahçe, Beşiktaş'ın hocası Çalımbay'ın kadrosunu belirlediği; maç boyunca ceple yönlendirdiği Rize'yi, 2-0'la geçti... Hem Rize'yi, hem ezeli rakibini yendi...

İlk yarı bittiğinde Şükrü Saracoğlu'nda yapılan yorumlar F.Bahçe adına pek iyi değildi. 12. dakikaya kadar Rizespor önde basarak rakibinin oyununu bozdu ve karşılaşmayı kendi alanından uzak tutmayı başardı. Bu istekli şarj, topu ayağa oynamaya alışmış F.Bahçe takımını bozdu. Uzun toplarla rahatlamaya çalıştılar ama Nobre'ye giden toplar hemen geri dönüyordu. Sonra Selçuk çıktı sahneye. F.Bahçe'nin en çalışkan oyuncusu unvanının peşine düştü. Müthiş bir çalışkanlık ve top kapma yüzdesiyle oynuyordu. Rize presi küçük üçgenlerle aşıldı; F.Bahçe ev sahibi kimliğini geri kazandı. Alex'in 8. dakikadaki rövaşata denemesinden 11 dakika sonra Serhat, Kürşat'ın darbesiyle yıkıldı. Hakem Erol Aksoy, yardımcısı Birol Budan'ın uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Alex'in vuruşunda top Zdravkov'a rağmen filelerle buluştu: 1-0. Rize vazgeçecek gibi değildi. 21'de Rüştü'nün müthiş zamanlama hatasından yararlanan Zafer topu boş kaleye gönderemedi. 36'da ise kalabalık gelişen Rize kontraatağında Tuncay sarı kart görme pahasına Fahri'yi düşürerek tehlikeyi önledi.

Dünyaları kaçırdılar
İkinci yarıda formalar değişmiş ama tempolar aynı kalmıştı. 54'teki ikinci F.Bahçe golü muhteşemdi. Alex'in penaltı noktası üzerine süzülen ortasını Servet nefis bir kafa vuruşuyla 90'a taktı. 68'de Tuncay altıpastan kaleyi bulamazken, 69'de Nobre'nin kaleciyi geçip yaptığı vuruş direkten auta gitti. Rize yedek kulübesi ofansif oyuncular alarak riske girdi. Defans öne çıkmaya başladı ve F.Bahçe'nin hızlı adamları bu bölgeye sızdılar. 84'te Serhat'ın 'Al da at' dediği pozisyonda Tuncay topu kaleciye nişanladı. F.Bahçe adına 2 dikkat çekici nokta vardı. Öncelikle Servet hiç riske girmeden oynadı. Geri pas yerine topu taca atmayı, oyunu kontrole almayı tercih etti. Acaba yılların alışkanlığından kurtuluyor mu merak ediyoruz. İkincisi Selçuk'un performansı. Çok dinamik ve akıllı oynadı. İyi yerlere gitti, defansif anlamda neredeyse hatasızdı. Sonuç olarak F.Bahçe, Rize'yi de Rıza'yı da yendi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA