Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Sanki Maradona

Kayserispor'un önemli oyuncusu Mehmet Topuz için, ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe kapıştılar. Birisi bonservisi aldı, diğeri oyuncuyla anlaştı. Sanki Maradona'nın peşine düşmüşler gibi hamle üstüne hamle, manevra ardına da manevra yapıyorlar.
Transferde doğru yolu izleyen kulüp Fenerbahçe... Çünkü FIFA kuralları, sözleşmesi devam eden oyuncu ile kulübünün izni olmadan görüşmeyi yasaklıyor. Cezası ağır.
Aziz Yıldırım bu nedenle önce Kayserispor ile masaya oturuyor, pazarlık ediyor. Onlar "Evet" demeden oyuncuya ne yapsanız nafile (mi)?
Beşiktaş yıllar önce Rizespor'dan Fahri Tatan'ı alırken, dönemin Rize Başkanı'ndan, "Oyuncumuzun aklını çeldiler, tutamadık" tepkisini görürken de aynıydı. Bugün de, Yıldırım Başkan, oyuncuya açıklamalar yaptırıp, eline milyon dolarlık çekler tutuşturup, siyahbeyazlı forma ile resimlerini çektirterek, transferi tek yönlü yapmanın peşine düştü.
Bu aşamada Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma'nın açıklamaları çok önemliydi. Transfer duruşunun, eski model ayartma yöntemlerinin karşısına dikilip, ağızdan çıkan sözlerin önemini hatırlatan, aslında "100 yıllık" kulüplere yakışan tavır sergiledi.
Yine de, Mehmet Topuz için çıkan yaygaraya katılmak mümkün değil. Ben Fenerbahçe Başkanı'nın yerinde olsam, bir dakika beklemem, verdiğim para ile Gökhan Emreciksin'in bedelini Beşiktaş'tan ister, bonservisi özel kurye ile gönderirim. Mehmet Topuz 26 yaşında. Daha Milli Takım'ın devamlı oyuncusu bile olamadı. İyi futbolcu ama büyük oyuncu değil. Kayserispor'u ligde zirveye oynatamadı, büyük maçların önemli figürü hiç olamadı.
Kayserispor'un hocaları Mehmet Topuz'u hep serbest oynattılar. Oyunu üstüne kurdular. Bunu Fenerbahçe de yapmaz, Beşiktaş da. Topuz, bu takımlarda hangi mevkiide oynayacak ve hocası "Adam kovala" dediğinde nasıl yapacak?

TOPUZ'UN FARKI NE?
Mehmet Yıldız iki senedir ligde Sivasspor'u şampiyonluğa oynatıyor. Bu kadar kavga edilen Topuz'un takımı Kayserispor'u yürüttüğü hedef nedir?
Fenerbahçe taraftarları bu transfer için heyecanlanıyorlar, yönetimi de baskı altına alıyorlar. Topuz transferine, bir de bu taraftan bakıp, takımın içine saatli bomba koydurtmasınlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA