Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Bu mudur? Budur...

Bu sezonun en iyi Fenerbahçe'sini izledik Bükreş'te. Sekizlik seriler de dahil olmak üzere, kalemimizi yıpratan kelimelerimizin artık tükendiğini ve yeniden tekrarlanmamak üzere rafa kaldırıldığını umarak, bu 90 dakikanın keyfini çıkarmak gerekir. Gaziantep'te "alextrikleri" kesilmiş Fenerbahçe'nin "takımcık" haline geldiğini gördükten sonra, bu maçın "halüsinasyon" kıvamından çıkmaması için duacıydık. Güiza'dan sonra, Semih'in de "kervan" yolcusu olması, Kazım'ı "mecburi" santrfora itmişti.
Daum, Gaziantep'teki "mantık" yanlışlarından arındığını Özer Hurmacı'yı forvet arkasına, Mehmet Topuz'u da sağ kanada atarak gösterdi bizlere. Emre Belözoğlu klasik pas örgüsünde kendine "verdiği; aldığından yüksek" bir partner bulmuştu. Top Fenerbahçeli ayaklarda kendine yol ararken, Romenlere beklemekten başka bir şey kalmadı. Sahalarında kontratağa mecbur kalmışlar, Avrupa Ligi'nde daha gol görmemiş kalelerine ve kalecilerine sahip çıkmaya çalışıyorlardı.
Özer neredeyse tüm takımı oyunda tuttu. Yaklaştığı her arkadaşını topun sıcaklığı ile tanıştırıp, dakikalar geçtikçe Kazım ile bağlantısını da güçlendirdi. Böylesine uzun bir aradan sonra, tüm gözlerin üzerinde olduğunu bilerek, maç kondisyonu olmadan kusursuzluğu kovalamak kolay değil. 71'de tabela kendisi için kalktığında Daum'a kızamadık. 1-0'ı korumak istemesi de doğaldı, yorulmaya başlayan oyuncusunu korumak istemesi de. Ama bu çengeli Santos ve Mehmet Topuz için tozlandırması da anlaşılmazlar arasında... Gökhan Gönül'ün Steaua'nun derinlemesine kullandığı toplardaki müthiş becerisini ve Volkan Demirel'in yükselen formunu da belirtmemiz gerekir. Tüm takım sadece rakiple değil, Bilica'nın asistleriyle de uğraşmak zorundaydılar.

KIYMETİNİ İYİ BİLMELİ
Klasik santrforsuz oynamalarına, Alex'den mahrum olmalarına rağmen, böylesine bol ve net pozisyon buldukları başka maç yok arkalarında.
Rakibe önde basıp, hataya zorlayıp, baskın hücumlar yaptıkları maç da yok. Sanki bir mahalle maçında, topun sahibi olan tüccar çocuğu gibi davranmasına rağmen Kazım'a da zorla gol attırdılar. Bu tempo ve verim içinde, önümüzdeki iki gün içinde Alex'in garanti oynayacağını, Güiza ve Semih'in de hızla iyileştiğini belirten haberler okuyabilirsiniz. Eğer Daum takım içinde rekabeti yaşatacaksa, bu maçın kıymetini iyi bilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA