Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜLSE BİRSEL

İçimdeki Turka!

Sokak yiyecekleri konusunda şahane bir şehrimiz var. Mısır, pamuk helva, macun, kestane, simit, kokoreç, balıkekmek, nohutlu pilav, soyulmuş salatalıktan sonra, Sultanahmet'te soyulmuş ve helezon şeklinde dilimlenmiş elma gördüm, pes dedim! Adam bunun için tornacıda alet yaptırmış! Elmayı demire takıp, kolu çevirerek soyuyor, sonra benzer bir sistemle dilimliyor. Herkesin elinde bu helezon elmalardan.
Benim bu aralar favorimse, bir dürüm büfesi. Akmerkez Arnavutköy yolundaki Köftevilla!. Kaşarlı, köfteli olanı özellikle tavsiye ederim, içine az soğan-domates, yanında ayran. E hep suşiyle, risotto'yla olmaz. İçinizdeki Turka çıksın ortaya biraz yav!
Böylece kişi başı 6-7 YTL karşılığında, ayakta da olsa karın doyurabileceğiniz, bir "restoran tavsiyesi" yapmış oldum ki, Türk basınında bir ilktir belki de!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA