Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Ankara'yı anlamak mı, yaşamak mı?

Sonbaharın içimi hafif burktuğu günler... Sıcak yaz aylarından sonra Ankara'da hava tatlı sert bir hal aldı. Başkent uykusuz ve yoğun diplomasi trafiği yaşıyor. Şehrin trafik yoğunluğu, siyasi hareketlilik, sanat ve spor etkinlikleri, açılışlar, davetler derken kent daha bir canlı…
Bugünlerde kentteki araç trafiği Başkentliler'in en büyük şikayetlerinden biri. Özellikle sabah ve akşam yoğunluğun en fazla yaşandığı saatler insanları çileden çıkartıyor.
Cumhuriyet kenti olan Ankara'nın dört bir yanında yükselen devasa konutlar, iş merkezleri, alışveriş merkezleri, bulvarlar ve yeni yerleşim merkezleri Ankara'ya modern ve çağdaş bir görünüm kazandırmış. Ankara'nın eski durumunu bilenler, belirli bir yaş üstündekiler bu değişim ve dönüşümü daha iyi gözlemleyecektir.
Bu şehri iki ayrı yüzüyle değerlendirmek istiyorum. Biri Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti diğeri ise yaşayan kent Ankara… Başkent olan yüzünde sorunlar çözümlenmiş vitrin kısmı tamam. Başkent'e hizmet veren, kenti yaşayan ve canlı tutan yüzünde ise sorun ve beklentiler daha farklı. Büyükşehir Belediyesi Başkent'in tamamına hizmet götürme yarışında. Merkez ve ilçe belediyeleri ise sorunlarını kendi ekseninde çözmekle boğuşuyor. Çok fazla derinliklere indiğimizde belediyelere karne çıkarmamız mümkün. Bir hakkı teslim etmek gerekirse imkan dahilinde ayrım yapmaksızın tamamına geçerli not vermek gerekir. Kentin valisi, belediye başkanları, yerel siyasetçisi, işadamı 'ortak akıl' oluşturamamaktan yakınıyor.
Türkiye Cumhuriyeti'ne başkentlik yapan Ankara'nın sorunlarını ve yoğunluğunu anlamak istiyorum. Farklı iki dünyanın her gün yeniden kurulduğu bu kentte ortak bir akıl oluşturulamadığı şikayetini de daha çok bol kravatlılara bağlıyorum. Ankara sadece bürokrat nüfusunun yoğun olduğu bir kent olmaktan çıkmış. Yeni yerleşim alanları ile hızla büyüyen gelişen bir mega-kent olmuş. Bu büyüme sadece şehirleşme ve belediyecilik anlamında değerlendirilmemeli. Kendi marka değerlerini de çıkartan Ankara ticarette rüştünü ispatlamış. Ülkenin ticari başkenti olarak nitelendirilen İstanbul'u birçok sektörde önüne geçen Ankara, hemen her alanda hızla büyüyen ve gelişen bir kent...
Ortak akıl oluşturma konusunda Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'e destek verilmeli. Antalya'da oluşturduğu ortak akıl platformu ile 'turizmin başkenti'ne yüksek değerde hizmet etmiş olan Vali Yüksel'i iyi anlamalı. Bence biraz da dinlemeli…

***

Söz bize gelince kimse kusura bakmasın bu hafta mütevazı olmak istemiyorum. SABAH Ankara'da başlattığımız değişim ve dönüşüm çalışmasının meyveleri yeşeriyor. Her güne özel sayfalarımız büyük bir ilgi uyandırdı. Başkent'in şikayet ettiği 'ortak akıl' çalışmasını biz SABAH Ankara olarak başardık. SABAH Gazetesi Abone Bölge Müdürü Dursun Kahraman, SABAH Gazetesi Matbaa Müdürü Ahmet Sungur, Turkuvaz Dağıtım Bölge Müdürü Murat Enısel ile Bölge Reklam Koordinatörü Umut Erel ve ekipleriyle oluşturduğumuz ortak sinerji, SABAH Ankara'nın yüzüne yansıdı.
SABAH Ankara'nın haberlerine imza koyan genç arkadaşlarımızı ve yazı işlerini de unutmamak gerekir. Her biri kendi alanında başarılı işlere imza atıyor.
***

Geride bıraktığımız hafta, 'Engelli Çiğdem Hayata Sarıldı', 'Şikayet Etti Pişman Oldu', 'Kuğulu'ya Modern Yüz', 'Okul mu Şantiye mi', 'Suç Makinesi Polisi Öldürdü', 'Büyük Vurgun', 'Kalp Piliyle Yaşam Savaşı' başlıklı manşetlerimiz yine gündem oluşturdu.
Sektörel ilavelerimiz de Başkent'e yeni bir soluk getirdi. Otomotiv'in ardından hazırlanan Mobilya ilavemiz de büyük ses getirdi. Yeni bir ilavemiz daha yolda… Yeni sürprizleri gelecek haftalarda sizinle paylaşacağım. Çıtayı daha yukarı taşımak adına tüm birimlerimizle birlikte gecemizi gündüzümüze katıyoruz.
Biz birbirimizi hem anlıyor hem dinliyoruz…
Sağlıklı mutlu bir hafta diliyorum…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA