Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Geçmişi geleceğe taşımak…

'Baltayı taşa vurmak' ifadesi Anadolu'da sık ve yaygın kullanılır. Bilmeyerek karşısındakini kıracak söz söylemek veya pot kırmak anlamına da gelir. İşte bizim CHP'li 110 milletvekilinin Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Bira Fabrikası ile ilgili düştükleri durumu özetleyen ifade bu…
Başkent haberciliğinin tartışılmaz lideri olan SABAH Ankara geride bıraktığımız hafta özel haberleriyle ses getirdi. İyi, güzel ve kaliteli haberciliği ile adından söz ettirmeyi başaran SABAH Ankara'da haberin patronu olan genç arkadaşımız Hayrettin Bektaş'ın imzasını taşıyan 'Tarihten Çaktılar' başlığı ile gündeme taşıdığımız haber tarihe not düşülen bir belge niteliğinde.
Sorumlu yayımcılık anlayışımız çerçevesinde haberin tüm ayrıntılarını sayfalara taşıyan arkadaşımızın başarılı çalışması haftaya damgasını vurdu. Her haber atlatmadır, ne haber biter ne de atlatma…


***
Gelelim gündeme taşıdığımız konunun detaylarına… Atatürk tarafından 1934 yılında kurulan Bira Fabrikası yine Atatürk tarafından 1937 yılında Hazine'ye bağışlanır.
Atatürk'ün vefatından sonra fabrika Tekel Genel Müdürlüğü'ne bağlanır. Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan Bira Fabrikası, 74 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından başka bir kuruma devredilir. Bira Fabrikası'nın devredildiği Tekel Genel Müdürlüğü, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 5 Nisan 2002 tarihli ve 2002/6 sayılı kararı ile özelleştirilir. Bu özelleştirmeden sonra Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde bulunan Bira Fabrikası'nın yasal tasarruf hakkı tamamen Özeleştirme İdaresi'ne geçer.
Gelelim hikayemizin günümüzdeki kahramanlarına. Bu süreci bilmiyor olabilirler. Tarih bilgilerini tazelememiş de olabilirler. Hatta unutmuş da olabilirler. CHP'li 110 milletvekili talana ortak olmayacağız çıkışı ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e bir dilekçe verir. Dilekçelerinde Atatürk Orman Çiftliği içinde bulunan ancak tüm yasal hakkı Özelleştirme İdaresi'nde bulunan Bira Fabrikası'nın TBMM'ye devrine karşı çıkarlar.

***
Mimarlar Odası ile Ankara Barosu, SABAH Ankara'nın AOÇ'deki durumu açıklığa kavuşturmasının ardından bu kez de Atatürk Orman Çiftliği'nin içerisinde yapımı planlanan Başbakanlık binasına tepki göstermeye başladı. 'Atatürk Orman Çiftliği'nin talan edilmesine tepki gösteren Baro ve Mimarlar Odası'nın bu tavrı da boş çıktı. Çünkü 1984 yılından beri Atatürk Orman Çiftliği'nden bir metrekare arazinin bile devri gerçekleşmedi. Bahsedilen binanın yapılacağı arazi zaten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bünyesinde bulunuyor.
CHP'li vekillerin 74 yıl geciken bu çıkışları tarihe not düşülmeli… Bu ülkenin tüm değerlerini önemsiyoruz. Tarihten çakma veya baltayı taşa vurmak yerine zihniyet devrimi yapsak daha iyi olacak. Dünya değişiyor, ülke değişiyor, yaşam tarzları değişiyor ama devrimin çocukları 'zihinsel devrim' yapamıyor... Değişime direnenleri tarih hep tozlu raflara taşıdı. Önce anlamalı, sonra tepki koymalı…
Güzel bir gün, mutlu bir hafta dileklerimle…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA