Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Burası yarış pisti değil

Havada derin bir sessizlik… Gecenin bu sessizliğini spor bir araba egzozundan çıkan o müthiş gürültü bozuyor. Pardon bir tane daha, hemen ardından bir üçüncüsü… Sessizliği bozmakla kalmıyorlar. Yarış var galiba. İnsanın tüm dengesini alt üst ediyorlar.
Etrafa bakıp nerede olduğumuzu algılamaya çalışıyorum. Burası trafiğe kapalı bir alan ya da yarış pisti olmalı… Ne yarış pisti ne de trafiğe kapalı bir alan. Başkent'in en hareketli semti Çukurambar'dan söz ediyorum. İnsanların akşam saatlerinde biraz huzur almak istedikleri limanların bulunduğu Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi… Burası iş dünyasının yorgunluğunu attığı, ailelerin çocuklarıyla akşam yemeği yiyip koyu sohbetlerin yapıldığı entellektüel bir bölge. Algı böyle…

***
Ramazan ayı dolayısı ile bizim de akşamları buluşma adresimiz. İftar sonrası kahvelerin içilip çayların yudumlandığı huzurlu bir köşe... Huzur bırakırsalar. Fırsat buldukça gecenin sessizliğinde yürüyüş yaptığımız bir yer.
Hemen her akşam aynı şeyi yaşıyoruz.
Önceki gün artık sabrımızın taştığı, sahipsizlik duygusuna kapıldığımız an oldu. Son model araçların görücüye çıktığı, trafiğin valeler tarafından düzenlendiği, spor otomobillerle cakaların atıldığını izlediğimiz bir yer. Tüm bunlara peki… Kendine hak olarak gördüğün bu caka huzurumu bozuyor, sinirlerimi alt üst ediyor. Trafiği tehlikeye düşürüyorsa, bu işe dur demeli. Eşim, çocuğum ve dostumla kaldırımda yürüyemiyorsam? Bir dakika o zaman… Bu cadde için acil tedbirler alınmalı. İlgili birimler buyurun göreve.
Direksiyona oturduğunda kendini bir halt zanneden size de gecenin o saatinde dudaklarımızdan dökülenleri gönderiyorum. Biraz saygı lütfen…

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA