Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Kentlilik bilinci ve medya…

Kentlilik bilinci deriz de…
'Kent nedir'e bir dönüp bakmayız. 'Kent' dediğimiz olgu birlikte yaşamın sağlandığı kültürdür. Tarihin farklı dönemlerinde fiziksel, sosyal ve kültürel katmanlar ile oluşan mekansal ve sosyal bir ortamdır.
Kentler dönemine ilişkin öne çıkan yapılarıyla anılır. Kültürleriyle yaşar… Kent, sadece fiziksel mekanlar toplamı da değildir… Fiziksel, sosyal ve ekonomik değerlerin bir bütünüdür.
Kentler, insan tarihinin farklı dönemlerini işaret eder.
Kuruluşları, uygarlık tarihinin önemli dönüm noktalarını oluşturur. Kentlerle birlikle yoğunlaşmaların ve mekanların ortaya çıkması ile ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal ilişkiler daha belirgin hal almıştır.
Kent, onu oluşturan sosyal ve ekonomik değerlerin fiziksel mekandaki anlatım aracıdır aslında… . Kentlilik, bireylerin (hatta kurum ve kuruluşların) kentte yaşamanın gerektirdiği koşul ve normları anlamış, özümsemiş ve benimsemiş olmalarıdır.
İşte bu bağlamda Başkent Ankara için hazırladığımız SABAH Ankara'da bu düşünce ve olguya hep sahip çıktık. Kent gazetesi olmanın verdiği güven ve sahiplenmeyle değerlerimize daha fazla sarıldık. Kentin en iyi gazetesi olmak adına bir dizi yenilikleri sayfalarımıza taşıdık. Sürekli yenilik sürekli interaktif bir yapıyı canlı tuttuk. Ankara'ya ilişkin nerede ne yaşanıyorsa orada olmaya özen gösterdik. İçinde Ankara olan her habere bir üst perdeden baktık. Kente dair yeni medya mecralarının var olmasından mutluluk duyduk.
Bu anlamda… Bir süre önce göreve gelen TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın 'Kent radyoları' projesi hayata geçirildi. TRT'nin kentlere dönük bu özel projesi ilk etapta İstanbul, İzmir ve Ankara'da hayat buldu. Ankara adına medyada yeni bir mecra oluşturan TRT'yi kutlamak istiyorum. 'Kılı kırk yarmak' misali sık dokuyup sık eliyorlar… Söz konusu Ankara olunca biz de elimizi taşın altına koyduk. Kısa sürede yapılanmasını tamamlayan TRT Ankara Kent Radyosu'nun lokomotifi Ahmet Akçakaya ve ekibini de ayrıca alkışlıyorum.
TRT Kent Radyosu Ankara'da haftanın beş iş günü nerede ne yaşanıyorsa mikrofona taşıyacağız.
Sabahın ilk ışıklarıyla gazeteci dostum Deniz Gürel ile kendi gazetelerimizi ve tüm yerel yayınları sizlerle buluşturuyor olacağız. Ankara'ya dair ortaya karışık bir şeyler olacak… 'Bir söz' dinleyin bir de 'TRT Kent Radyosu Ankara'yı…
Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA