Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Ankara'da rekor katılım…

Bugün herkes sustu… Sandık konuştu. Türkiye geleceğine dair kararı sandığa taşıdı. Tüm yurt genelinde olduğu gibi Başkent Ankara'da da katılım rekor seviyede yaşandı.
Düne dair en güzel eylem sandığa gidip vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğuydu… Vatandaşlık görevimi yapmanın mutluluğu ile başkent sokaklarında seçim gözlemi için ilçeleri dolaştım.
Sabahın ilk ışıklarıyla sandığa koşan seçmen akşam sandıkların kapanmasına dakikalar kalıncaya kadar görevini yerine getirmenin telaşı içindeydi.
Bir Pazar klasiğinin dışında hareketli ve coşkulu bir günü kayıtlara geçirdik.
Aylar süren propaganda döneminin ardından sandığa koştuk. Propaganda dönemine ilişkin mırıldanayım derken hafızamı yokladım.
Geleceğe taşınacak söylemlerin başında 'Onlar konuşur AK Parti yapar' ilk sırayı alırken 'Bizimle yürü Türkiye'm' hatırlananlar arasında yerini aldı. Haziran ayında seçmenin önüne konan sandık katılımın yüksek olmasını sağladı. Tatile çıkılmamış olması vatandaşın sandığa yoğun katılımını sağladı. Ankara'da 3 milyon 721 bin 509 seçmenin yüzde 88 ile sandığa giderek demokrasiye katkı koydu. Başkent'i Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edecek olan 32 milletvekilinin dağılımı (Yazı kaleme alındığında) AK Parti 15, CHP 11, MHP 5 ve HDP 1 şeklinde oluştu.
SABAH Ankara
olarak seçim sonuçlarının tamamını sayfalarımıza taşıdık. Ankara'yı Meclis'te temsil edecek milletvekillerimizin isim ve parti oy dağılımlarını grafiklerle hazırladık. Hadi hayırlısı… Sağlıklı, mutluluk bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA