Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

ODTÜ'de derin sessizlik…

Sessizliği sesimiz bozdu. Havada değil ODTÜ'de derin bir sessizlik hâkim. Bir yıl önce de ağaç katliamına imza atılan ODTÜ'de yine kıyım yaşandı.
Ağaçların bahane edildiği Gezi olaylarına destek veren ODTÜ yönetiminin ağaç katliamını yine SABAH Ankara gündeme getirdi.
Yeni bir bina yapılması için gözden çıkartılan ağaçların katliamına kayıtsız kalanların sessizliğini de kayıt altına aldık.
Her fırsatta çevre duyarlılığı gösterenlerin duyarsızlığı da manidar… Mimarlar Odası sessiz… ODTÜ yönetimi sessiz… Sözde çevreci CHP de sessiz… Malazgirt 1071 Bulvarı yapılırken ortalığı ayağa kaldıranlar da sessiz… Neredesiniz? Bunun adı ikiyüzlülük, hatta yüzsüzlük değil mi? Eymir Gölü'nde kesilen ağaçların unutulduğunu mu sanıyorsunuz? Bu sessizlik samimiyet testidir. Ortalığı ayağa kaldıranların ayakta olmadığını görmektir bizi üzen. Kayıtsız, şartsız ve tepkisizlikle karşı karşıyayız… Katliama duyarsızlar ve hatta 'görmedim, duymadım, bilmiyorum'u oynuyorlar…
Çevreye duyarlı öğrencilerin tepkisinden çekinen ODTÜ yönetimi 'kes-me' işlemini gece operasyonu ile gerçekleştirmiş.
Ağacı bahane edenlerin sessizliğinde bahane dahi yok. Sabah Ankara olarak ODTÜ'deki ikinci katliamı 'Çaktırmadan ağaç katliamı' ve 'Çevreci ODTÜ'nün gece katliamı' başlıkları ile iki gün üst üste manşete taşıdık.
Sizin sessizliğiniz bizim çığlığımız olacak.
Sanmayın ki sizin sessizliğiniz yaptıklarınızı unutturacak. Sanmayın ki bu yaşananlar tarihe not düşülmeyecek.
Yakıp yıktıklarınız da yaptıklarınız da sessizliğiniz de sesimiz de gelecek kuşaklara taşınacak.
Çünkü Sabah Ankara var… Biz varız. Var olmaya da devam edeceğiz.
Vee… Sandık haftasındayız. 1 Kasım Pazar günü ülkenin geleceğini, geleceğimizi oylayacağız. Var olmayı, var oluşu...
Tüm oy-unların bozulduğu gün olsun 1 Kasım… Fitne ateşinin söndürüldüğü gün, birliğimizi, beraberliğimizi tescillesin.
İstikrar, gelecek ve yarınlar için sandıkta buluşalım…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA