Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Saygısızca bir tutum

Bizim kültürümüzde konuğu en iyi şekilde ağırlamak temel esastır. Evin en iyi odasına alınır, elde avuçta ne varsa ikram edilir. Memnuniyeti için güler yüz başta olmak üzere seferberlik ilan edilir.
Bir kahvenin '40 yıl hatırı' anlayışı çerçevesinde konuk kim olursa olsun temel kurallardan asla taviz verilmez. O'nu incitecek en küçük hareket ve sözden sakınılır. Çaylar içilir sohbetin koyulaşmasına zemin hazırlanır. Bizde kaçak çay içilmez.
İçilmedi de…
Varsa yoksa Karadeniz'in çayı yıllara meydan okumuştur. Oldum olası içinde 'kaçak' barındıran cümlelere karşı çıkmışımdır.
Yasal olanı varken 'kaçak' neden?
Artık kaçak çayı baş başa verir birlikte içersiniz. Türkiye partisi olmak ve tüm ülkeyi kucaklayacağız mavralarıyla yola çıkanları kaçak çay çarptı. Hendek siyasetine tutunmaya çalışan bu malum siyasi yapı terör örgütünün uzantısı olmanın ötesine geçti.
Yaşadığı ülkeyi başka ülke başkentlerinde şikâyet etme turundan döndükten sonra cesaret sarmalına kapıldı. Sözde bağımsızlıktan ve ülke kurmaktan dem vurmaya başladı.
Ağzındaki baklayı 'Belki Kürtlerin bağımsız devleti de olacak federal devleti de, kantonları da özerk bölgeleri de…' Hani Türkiye partisi olacaktınız? Sana inanlara ihanet ettin. Onları kandırdın.
Şimdi onlar sana hain demeye dilleri varmıyor. Ama söylemekten çekinmeye gerek var mı? Sen ve senin gibi düşünenlere bu ülkede 'hain' diyorlar. Bu siyasi yapı meşruiyetini çoktan kaybetmiş bir terör aparatıdır.
Demokrasilerde her türlü siyasi fikre ve düşünceye yer vardır. Ancak silah asla kabul edilemez. Hainlerin yaptığı terör ve teröristi desteklemektir. Haklarını savunduklarını iddia ettikleri Kürt kardeşlerimizin yaşadığı coğrafyayı cehenneme çevirenlerle iş tuttunuz.
Sözde siyaset yaptığını zanneden bu siyasi parti üyelerine yasa ne diyorsa yapılmalıdır.
Siz Kürt kardeşlerimizin hakkını filan savunmuyorsunuz. Emzikli bebeği ve dedesini katledecek kadar gözünüz dönmüş. Böyle savruk ve cesaretli çıkışlardan sonra genelde sorulur…'Ne içtiniz?' diye… Cevabı yazının içinde 'kaçak çay…' Bu seviyesiz çıkışlar son bulmalı. Buldurulmalı… Siyasi olgunluktan uzak hayal kurmak, üzeri açık uyumaya benzer.
Devletin bağımsızlığına uzanan eller teker teker kırılıyor… Asker ve polisimiz kardeşliğimize doğrultulan namluları kahramanca susturuyor. Bu soytarılara dök bir kaçak çay demli olsun…

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA