Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

İkiyüzlü meslek örgütleri

Her fırsatta 'basın özgürlüğü'nden dem vuran bizim meslek örgütlerimizden günlerdir ses seda yok. Özgürlük anlayışını kendilerine göre yorumlayan meslektaşlarımızın sınıfta kaldığı günleri yaşıyoruz.
Yaygara koparanların, Silivri'yi kutsayanların gerçek yüzü, casusluk davasından yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün davasında bir kez daha ortaya çıktı.
Davayı izleyen muhabir Dilek Yaman, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Murat Sabuncu tarafından darp edilince kimse kalemini oynatmadı.
Neden biliyor musunuz Dilek Yaman Sabah Gazetesi muhabiri olduğu için.
Ama bizim meslek örgütlerimiz şunu unuttu; Dilek Yaman, yaman bir gazeteci… Sadece gazeteci kimliği bile ona sahip çıkmayı gerektiriyordu.
Şimdi soruyorum bizim hak ve hukukumuzu savunduklarını iddia eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'na, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'na, merkezi Ankara'da bulunan Gazeteciler Cemiyeti'ne ve görevi spor gazeteciliğinin haklarını korumak olan Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne… Oğuz Tongsir Efendi Can Dündar için açıklama yapıyordun yaaa… Dilek Yaman'ı niye atladın? Sözde çağdaş olan Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Basın Konseyi…
Değerli gazeteci büyüklerim… Can Dündar ve Erdem Gül bu ülkede basın özgürlüğünden söz edecek son kişilerdir. Neden mi? Yargı ne diyor?
'Casusluk suçlaması' ile yargılanıyorlar. Ülkesini satmak ve gammazlamak… Gazetecilik yaptıkları için yargılandıklarını iddia edeceklere sözüm yok.
Bir kadın gazeteci tartaklanıyor ve hiçbirinizden ses yok… Olayın yaşandığı adliyede Can Dündar, 'Bir dakika beyler ne yapıyorsunuz.
Ayıp…' tepkisini koyamıyor. Biz daha neyi tartışıyoruz. Hangi meslek örgütünden bahsediyoruz…
Ve o güne dair üç örgütümüze teşekkür… Medya Derneği; Bu saldırı, kendilerine soru sorulmasına bile tahammül edemeyen Dündar ve şürekasının, gazetecilikten ve basın özgürlüğünden ne anladıklarını ortaya koyması bakımından ibret verici…
Uluslararası Medya Enformasyon Derneği; Arkadaşımızı hedef alanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz… Anadolu Yayıncılar Derneği; Bu saldırı gayri milli tutumu basın özgürlüğü diye savunanların gerçek yüzlerini ortaya çıkarmıştır…
Sadece görevini yaptığı için böyle bir çirkin saldırıya maruz kalan sevgili meslektaşım Dilek Yaman'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Bir başka teşekkürüm de maalesef bizim haklarımızı savunduklarını iddia eden onlarca örgütümüze! Neyi savunuyorlarsa?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA