Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Büyük sözü dinlemeli…

Bedeli ağır olur… Son bir haftada siyasetin arenası başkentte başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere dilden dile dolaşan yükte de pahada da ağır o üç kelime… Bu kelime anlayana anlatılır ve son haddede söylenmiştir. İlk okunduğunda sert tavırlı ciddi bir uyarı ifadesidir ancak düşünülmeye başlandığı anda uyarıyla birlikte hatalı davranışlara, atılan yanlış adımlara, şımarıklığın fatura çıktılarına ve var olan dengelere 'karşı' beylik ifadelerle gidilen yanlış yola göndermedir esasında. Kim söylerse söylesin, muhatap kim olursa olsun iş bu söze gelene kadar tüm yollar tüketilmiş demektir. Şu günlerde barış ve insanlık adına zeytin dalı uzatan Türkiye ile tüm köprüleri büyük bir pervasızlıkla yıkmaya çalışan Kuzey Irak'ta at koşturacağına inanmış şımarık Barzani yönetimi gibi…
Türkiye, Barzani'nin koca bir Ortadoğu coğrafyasının hatta dünyanın dengelerini değiştirecek 'referandum' inadına karşı her yolu denedi.
Halkların geleceğine kan ve gözyaşı bulaştırmaya niyet etmiş bu yönetim kaos oylamasından vazgeçmek istemiyor. Uzattığımız tüm dallar hadsiz ve söz dinlemeyen evin şımarık çocuğu edasıyla kırılıyor. Ancak gözden kaçan bir şey var, medeniyetin beşiği bu coğrafyalarda Türkiyesiz bir gelecek inşa edilemez, Anadolu'nun oturmadığı bir masada kararlar alınamaz. İşte Türkiye'nin önceki gece Meclis'te oyladığı, üç partinin de açık destek verdiği tezkere bu tavrın en net mesajıdır.
Ankara söz dinlemeyen mahallenin şımarık çocuğuna tezkere ile son ve en net mesajını ulaştırdı. Hal böyle olunca hala 'ben yaramazlık yapmaya devam edeceğim' deniliyor ise…
Başka güvenilen ağabeyler vardır… İşte o güvendiğiniz dağlara kar yağmasın… Olası tüm seçeneklerin mahalleyi kan gölüne çevireceğini mahalleli iyi biliyor.
Gözünden yaş, topraklarından kan eksik olmamış, yüzyıllardır zenginlikleri nedeniyle esaretten arındırılamamış bu coğrafyayı yangın yerine çevirmeye, mahallenin fedaisi gibi davranmaya devam edilmemeli… Aksi takdirde bugün bu adımı atan Barzani yönetimi, 'hadi koçum' gazının kesilmesi ile yolda kalacaktır.
Tarih bizi bu açıdan hiç yanıltmadı. Kuzey Irak-Kerkük-Ortadoğu demek Türkiye demektir, bu coğrafyanın bir dinamiği var, ne efelik tanır ne tek taraflı plan… Ve mahallenin sahibi bir sabah ansızın mahalleye gelebilir… İşte o zaman efelenmenin bedeli ağır olur…
Akıllı olmak, yarın için bağlayıcı kelimelerden kaçınmak gerekir. Birde ben hatırlatayım istedim...
Sakın haa…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA