Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Frankfurt’a fuar çıkarması

Avrupa’nın en önemli fuar kentlerinden Frankfurt’a 160 işadamıyla çıkarma yapan ATO, başkentte yapılacak olan fuar ve kongre merkezi ile ilgili sektörün önde gelenleriyle görüşecek

Türk Havayolları'nın Ankara'dan yurtdışına direkt olarak uçuş başlattığı Almanya'nın Frankfurt şehrine Ankaralı işadamları adeta çıkarma yaptı. Frankfurt'a gerçekleştirilen ilk seferde Eski TBMM Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Gürsel Baran ve 160 ATO üyesi işadamı katıldı. Frankfurt kentinde çeşitli temaslarda bulunan heyet, Marriott Otel'de Alman işadamları ve yetkililerle bir araya geldi. Heyet, Avrupa'nın en önemli fuar merkezlerinden olan Frankfurt'ta başkentte inşa edilecek fuar ve kongre merkeziyle ilgili de sektörün önde gelen kuruluşlarıyla temasa geçecek. Frankfurt'taki heyette yer alan TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ankara'dan direkt uluslararası uçuş bulamıyorduk. Aktarmalı gitmek demek; 4-5 saat kayıp demekti. Hadi biz mecburen buna katlandık diyelim, yabancı yatırımcı, turist böyle bakmıyordu. Direkt uçuş olmayan yere bunları çekemiyorduk" dedi.

DÜNYAYA AÇILAN KAPI…
ATO Başkanı Gürsel Baran'ın sayesinde kentin büyük bir probleminin çözüme kavuştuğunu belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu ayrıca, "Gürsel Başkanımız önce Sayın Cumhurbaşkanımıza giderek konunun önemini anlattı. Sayın Başbakanımızın da desteğini aldı ve Ankara için bu çok hayırlı işin gerçekleşmesini sağladı. Frankfurt, Berlin ve Viyana başladı. Yakında Düsseldorf ve Amsterdam gibi başka şehirler de eklenecek. Başkent Ankara sadece bir şehrin değil, İç Anadolu'nun dünyaya açılan kapısı olacak. Yeni ticaret ve yatırım fırsatları yanı sıra, turizm de canlanacak. Sırada, Ankara için bir diğer tarihi adım olan fuar alanı var. Odamız burada da, hem işi sahiplenmiş durumda hem de en büyük sermayedarlardan biri olarak elini de taşın altına koymaktan çekinmedi. Ankara, tüm bu hizmetlerle çok daha gelişmiş, zenginleşmiş bir şehir olacak" şeklinde görüş belirtti.



ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ
Direkt uçuşlara verdikleri destek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a teşekkür eden ATO Başkanı Gürsel Baran, "Direkt uçuşlar, Ankara'nın kongre, fuar ve sağlık turizmi alanında gelişmesine yönelik çalışmaların bir parçası olacak. 1920'lerin bozkır kasabası görünümündeki Ankara, başkent olmasıyla birlikte memur şehri, hızla gelişmesiyle de bir sanayi şehri haline geldi. Ankara'nın ekonomik gelişimini sürdürmesine hatta sıçrama yapmasına uygun bir potansiyeli mevcut" ifadelerini kullandı.



GELECEK FUAR TURİZMİNDE
Başkenti fuar ve kongre merkezi haline dönüştürmek istediklerini belirten Baran, "ATO olarak biz şehrimizin geleceğini kongre ve fuar turizminde görüyoruz. Kongre ve fuar turizmi, kazandırdığı gelirin yüksek olması nedeniyle pek çok ülkenin tercih ettiği bir turizm türü haline geldi. Araştırmalara göre, kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenler diğer turistlere göre 4 kat daha fazla para harcıyor. Ankara, coğrafi konumu, konaklama tesisleri ve hizmet kalitesi itibariyle kongre ve fuar turizmi için çok elverişli bir şehir. Son yıllarda sanayi ve ticarette büyük atılım yaptık. Doğu-Batı, Kuzey-Güney güzergâhları kesişiminde yer alması nedeniyle konum avantajına sahip... Yurt dışına direkt uçuşların artmasına paralel olarak bu avantajı daha da güçlenecek" diye konuştu.

BAĞLARIMIZ GÜÇLENECEK
Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Eski Komiseri Günter Verhaugen, "THY'nin bu direk uçuşları başlatması, bağlarımızı daha da güçlendirecektir" şeklinde görüş belirtirken Eski TBMM ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek ise direkt uçuşlarla ikili ilişkilerin güçleneceğini belirtti. Direk uçuşların başkenttin sanayisine, ticaretine ve turizmine önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Cemil Çiçek emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA