Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

‘Aynı tas aynı hamam…’

Bildik CHP… Değişen veya değiştirilen bir şey yok. CHP Ankara İl Başkanlığı seçim sürecini yakından takip etmekle kalmadık, aday adaylarının yaşadıklarının neredeyse kronolijisini sayfalarımıza taşıdık.
Haberlerimizle tüm medyaya da haber kaynağı olduk.
Sürecin takibinde başarılı haberciliğe imza atan genç muhabirimiz Aykut Gören'i kaleme aldığı haberlerden dolayı teşekkür ederim.
CHP Ankara İl Başkanlığı seçiminde adaylardan Yalçınkaya hem Kılıçdaroğlu hem de Keskin'e korku dolu anlar yaşattı. Seçimden bir hafta önce başlayan kriz sandıklar kapanana kadar devam etti. Seçimden kısa süre önce Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve 4 CHP ilçe başkanının desteklediği Kemal Akkurt, Kemal Kılıçdaroğlu'nun baskılarıyla adaylıktan çekilmek zorunda kaldı. Seçimden bir gün önce ise genç Başkan adayı Umut Eraslan'a imza şoku yaşatıldı. Baskılarla Eraslan'a destek veren delegelerin tehdit edildiği iddia edildi. Sonuç imzalar geri çektirildi… CHP Ankara İl Başkanlığı Kongresi ilginç anlara da sahne olmadı değil… Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım ile girmesi dikkat çekti. Başdanışman Cengiz Topel Yıldırım'ın 2019'daki yerel seçimlerde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı da kulislerde konuşuluyor.
Diğer yandan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in salona protokolden çok sonra girmesi de dikkatlerden kaçmadı.
SABAH Ankara CHP Ankara İl Kongresi'ndeki tüm gelişmeleri yakından takip ederek perde arkasında yaşananları okurlarına gün be gün aktardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilçe başkanlarını fırçalaması, Kemal Akkurt'un de adaylıktan çektirilmesi ve eski CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Bülent Şanver'in Facebook hesabı üzerinden yaşananlara tepki göstermesi sadece başkentin değil, Türkiye'nin gündemine oturdu. Tüm bu yaşananlardan Türkiye SABAH Ankara sayesinde haberdar oldu. CHP saflarında söz '2019'da bitiyoruz'a kadar geldi… Haber ve habercilik adına geride bıraktığımız haftaya imzamızı koyduk.
Fikri takibin yaşanan süreçte ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattık.
E fazla söze gerek yok.
Tüm bu süreç CHP Ankara İl Başkanlığı seçiminde yaşananların özeti… Ne diyelim 'Aynı tas aynı hamam…' değişen bir şey yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA