Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Takipçisi olacağız

SABAH, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim boyunca verdiği vaatlerin bir bir takipçisi olacak

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, seçim öncesi kamuoyuna pek çok proje vaadinde bulunmuştu. Ulaşımdan sanata, çevreden kırsal kalkınmaya kadar birçok vaatte bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bu projelerden hangilerini hayata geçireceği ise merak ediliyor. SABAH Gazetesi olarak Mansur Yavaş'ın Ankara'ya vaat ettiği projelerin takipçisi olacağız ve siz okurlarımıza bu projelerin akıbetlerini araştıracağız. İşte Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendi ağzından seçim boyunca verdiği proje vaatlerinden öne çıkanlar;

60 KİLOMETRE METRO: Sadece havaalanı değil, yaklaşık 1.8 milyar dolarlık bir proje, 60 kilometrelik metroyu bitireceğiz.

TABELA KİRLİLİĞİ: Tabela kirliliğine son vereceğiz. Kızılay'ın dış cephesi de yenilenecek.

KÖYLERE TEŞVİK: Köylerde üretimi teşvik edeceğiz, hepsine güneş enerjisi takıyoruz. Köyde yaşayın masraf etmeyin, isteğimiz tek şey var, biz size hayvan vereceğiz, teşvik edeceğiz, üretin.

ULUS MEYDANI PROJESİ: Ulus, Ankara'nın cazibe merkezi olacak. Turistler geldiği zaman burada gezecek. İnsanlar yaya olarak gezecek, esnaf para kazanacak. Sadece taksiciler araçla girebilecek. 19 Mayıs Stadı'na doğru inen taraf da Atapark projemizin bir parçası olacak.
İkisi birbirine bağlanacak. Trafiği yerin altına alacağız.

ÖĞRENCİYE SU İNDİRİMİ: Öğrenciler olarak siz de ulaşıma, suya para veriyorsunuz. Biz de o paraları kullanıyoruz. Avrupa'da, 'Ödeyen karar verir' diye bir kural vardır. Bu yüzden her konuda sizin de görüşlerinizi alacağız.
Büyük kızım yurt dışında yaşıyor. Orada kızıma sorardım, 'Gençlere neler yapıyorlar?' diye. Orada öğrenci evi statüsü var. Orada bir öğrenci kalıyorsa bildiriliyormuş ve su faturasında yarı yarıya indirim yapıyorlarmış. Bunu biz de yapacağız.

TAKSİCİLERE 7 BİN TABLET: Taksicilerin hepsine birer tane tablet hediye etmek istiyoruz. Müşteri taksinin doğru trafikte mi olduğuna bakacak.
Reklam gelecek taksicilere. 7 bin tableti bedava dağıtacağız. Biz de para vermeyeceğiz.

KANAL ANKARA SÖZÜ: O bölgede 30 yıldır çözülememiş, adeta kangren olmuş bir yapı var. Biz geldiğimizde, bölgedeki vatandaşlarla da bir araya gelerek, her kesimin fikrini de alarak, hem projeleri tamamlayacağız hem de bölgenin imar sorunlarını çözeceğiz.

HALK TAŞIT: Sayın Karayalçın döneminde bir uygulama vardı: Halk taşıt.
Sabah erken saatlerde, mesai saatleri de düzenlenerek, asgari ücretli çalışanları ücretsiz taşıyacağız. Bunun için iş yerleriyle görüşeceğiz, mesai saatleri tekrar ayarlanacak. Hem de saatlerde düzenlemenin yapılmasıyla birlikte trafikte de azalma olacak. Bir asgari ücretlinin aylık 250-300 TL'sini yola ayırmasına gönlümüz razı değil. Belediye belki para dağıtamaz ama bu tip projelerle halkın refah seviyesini yükseltebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA