Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Kuşların dansı…

Ankara'yı tanımak adına ihmal edilmişliklerimiz oldukça fazla… Veya geç kalmışlıklarımız.
Bu bağlamda AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan'ın çağrısı üzerine hafta sonu Nallıhan Kuş Cenneti'nde düzenlenen '6. Foto Safari' turuna katıldım.
Nallıhan Kuş Cenneti 1959 yılında hizmete giren Sarıyar Barajı'nın kuzeyinde Aladağ Çayı'nın Sarıyar Barajı ile birleştiği yerde oluşmuş yapay bir sulak alan ekosistemi.
Davutoğlan köyü sınırları içerisinde yer alıyor. Tarihi ipek yolu üzerinde bulunan Nallıhan Kuş Cenneti, Ankara ve Eskişehir'e 130 km, İstanbul'a 300 km, Bolu'ya 100 km, Beypazarı ve Nallıhan ilçelerine ise 30 km mesafede.
Ankaralılar için bu mevsimlerde kuşların dansını izlemek için önemli bir destinasyon.
Nallıhan Kuş Cenneti ülkemizin önemli kuş alanlarından biri...
Barındırdığı kuş varlığı nedeniyle "Nallıhan Kuş Cenneti" olarak tanımlanmış. Aladağ Çayı'nın Sarıyar Barajı ile birleştiği yerde, kuşların daha yoğun olarak görüldüğü alan 1994 yılında Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olarak tefrik edilmiş… Bölgede avcılık yasak… Sahada avcılığın yasaklanması, insan faaliyetlerinin sınırlandırılması ve kamuoyunda farkındalık düzeyinin artmasıyla, kuşlar güvenle üreyebilecekleri ve barınabilecekleri bir alana kavuşturulmuş.
Etkinliğe talep oldukça yoğun… Verilen emeklerin boşa gitmemiş olması ayrı bir mutluluk kaynağı.
Nallıhan Ankara'nın doğaya açılan kapısı konumunda.
Ankara'yı keşfetmeye Nallıhan'dan başlamak gerekir… Fotoğraf ve doğaseverler için ajandalarına not alınması gereken bir etkinlik.
Nallıhan ve Ankara adına baştan memleket sevdalısı Nevzat Ceylan ve tüm paydaşlarına teşekkür ederim.
Gittik, gezdik, dinledik ve yaşanmışlıklarımız arasına not düştük.
Siz de ihmal etmeyin…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA