Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Çabuk başarı

Çoğumuz başarıya hemen ulaşmak isteriz. Anında, hemen şimdi!
Hiç beklemeden, çaba göstermeden... Oysa başarı bir süreçtir... Hayatımıza yayılan, yaptığımız işlerin toplamını oluşturan, bir anda değil, yavaş yavaş gerçekleşen, sadece hırslarımızla simgelenmeyen doğal bir süreç. İşte küçük bir örnek; 2. Dünya Savaşı döneminde (1940-1945) İngiltere Başbakanı olan Sir Winston Leonard Churcill, çabuk başarma hırsının, gerçek başarının önünde en önemli engel olduğunu şöyle ifade etmiş:
"Gelecek sene yapılması gereken işi, acele bugün yapmaya kalkışır, şansınızı zorlarsanız, normalin iki kat üstünde enerji harcar ve masraf edersiniz. Maalesef hedeflenen başarının da en fazla yarısını elde edebilirsiniz. Belki de çok daha azını...
İyisi mi siz, uygun zamanı ve şartları büyük bir sabırla bekleyin, kendinizi de hazır hissettiğiniz an faaliyete geçin. Göreceksiniz başarı kendiliğinden gelip sizi bulacaktır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA