Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Pazartesi mektubu

Egeli Sabah'ın artık markalaşan Sabah Kahvesi'nin bu haftaki konuğu Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün oldu. Altungün, Egeli Sabah ekibinin sorularını yanıtlarken, göreve geldiği günden bugüne dek yaptığı çalışmaları ve geleceğe yönelik projelerini anlattı.
Kuşadası'nda, çalışkan, başarılı, kentin geleceğine yatırım yapan, alt yapı sorunlarını tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen, turizmin bu bir dönemin simgesi ilçesine; bütünlüklü, vizyonu geniş bir bakış açısıyla yaklaşan bir belediye başkanı ile karşılaştık. Sahici, halkın sevdiği bir adam. Kuşadası, Ege'nin her zaman özel bir ilçesi olmuştur. Çok parlak günlerinin yanında, gerilediği günler de yaşamıştır. Turizmde ürettiği artı değer nedeniyle de, Kuşadası'nda yerel siyaset hep sert bir çizgi izlemiştir. Bazen bu artı değer, Kuşadası'nda üstü örtülü kavgalara da neden olmuştur. Kuşadası'nı gerçek anlamda düşünenler ile kendi çıkarları penceresinden bakanlar arasında.
1989 yılında ve öncesinde Yeni Asır gazetesinde muhabirlik yaparken, dönemin Kuşadası Belediye Başkanı Lütfi Suyolcu ile tanışmıştık. Suyolcu, 12 Eylül öncesinde, 1977 yılında CHP'den Başkan seçilmiş, ama askeri darbenin ardından görevden alınmıştı. Suyolcu askeri darbe sonrasında da siyasete devam etmiş, 1984 yılında Kuşadası Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olmuş, ama 75 oy ile seçimi yitirmişti.
1989 yılında ise DYP adayı olarak yeniden seçime girmiş, bir kez daha Kuşadası Belediye Başkanı seçilmişti.
Kuşadası'na hizmet eden, değerli, dürüst bir siyasetçiydi. İlçede iz bırakan bu belediye başkanı, 1995 yılında bir suikastın kurbanı olmuştu. Bu örnekten anlaşılacağı gibi, Kuşadası turizm kulvarında, hep ürettiği artı değerler nedeniyle, rant kavgalarının açık bir arenası oldu. Bu kavgalar, Kuşadası'nda efsane olan, değerli bir insanın, genç yaşında ölümüne de neden oldu.
Lütfi Suyolcu'yu rahmetle anarken, Sabah Kahvesi'nde Esat Altıngün'ün sorularımıza verdiği yanıtlardan, artık farklı bir Kuşadası ile karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anladık. Yolunu yeniden çizmiş, kendisini koruyan, geliştiren; turizmde daha iddialı bir noktaya ulaşmak isteyen, daha doğru yolda ilerleyen bir Kuşadası ile.
Buna sevindik. Çünkü Kuşadası Ege'nin en özel ilçelerinden. Yolu açık olsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA