Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Şifa'nın şifası

Geçtiğimiz çarşamba, İzmir'de meslektaşlarımızla birlikte, kurumlarını Şifa Üniversitesi çatısı altından yeniden yapılandırılan Şifa Sağlık Grubu'nun Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş ile sohbet ettik.
Türkiye'nin ilk butik üniversitelerinden biri sayılabilecek Şifa'nın, 2 başarılı yıl geçirmesinin ardından, Grubun tüm hastane ve tıp merkezleri, üniversite çatısı altında birleştirilmiş oldu. İzmir'de uzun yıllardır, etkin, nitelikli ve saygın bir sağlık hizmeti veren Grup, yeni yatırımlarını da sürdürüyor. Grup, Nisan ayında açmayı planlağı Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi ve 2014'te tamamlanacak Bornova'daki yeni hastane ile son üç yılda 45 milyon dolarlık yatırım yapmış olacak. Aynı grup, önümüzdeki 3 yıl içinde de, yine 45 milyon dolarlık yeni yatırımlar planlıyor.

YENİ ÜNİVERSİTE
Şifa'nın bir de Erzurum'da yeni bir vakıf hastanesi kurma projesi var. Bugün 1850 kişiye istihdam sağlayan Grup'ta 30'u profesör, doçent olmak üzere 245 doktor, sağlık hizmeti veriyor. Kısa süre sonra bu sayı 300'ün üzerine çıkacak.
Şifa'nın yapılanması konusunda, Mehmet Ateş'in anlattıklarından etkilendiğim bir şey daha oldu.
Esnek ve farklı noktalarda yapılanmalarının, öğrencilere de büyük avantaj sağladığını belirten Ateş, öğrencilere gerekirse, yaşadıkları semtlere göre istedikleri Şifa kurumunda rotasyon yapabilme, çalışabilme özgürlüğü verdiklerini söyledi. Ayrıca en önemlisi doktorlarına motivasyon sağlayıp, onları akademik yolda ilerlemeye teşvik etmeleri. Bu sayede 2012-2013 eğitim yılında doçentlik kadrosunda olan 5 kişi, profesör olabilmiş.
Ateş, üniversitede tüm doktordan fizyoterapiste, diyetisyenden hemşirelere kadar tüm görevlilere akademik kariyer koridorunu sonuna kadar açtıklarını vurguluyor. Şifacılar insana değer veren bir çizgide duruyor ve birlikte çalıştıkları insanlara, akademik kariyerlerinde ilerlemeleri için fırsatlar sunuyor.
Ne güzel bir yaklaşım...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA