Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

İzmir Gourmet Guide

İzmir Gourmet Guide'ın, dördüncü sayısı, geçtiğimiz ay yayınlandı.
Araya Ramazan girince, bu köşede kaleme almayı geciktirdik.
İzmir Gourmet Guide'ın yeni sayısı, her İzmirli'nin çok keyif alarak yanında bulundurmak isteyebileceği, insanı lezzetler dünyasına davet eden, İzmir'e çok yakışan, rehber niteliğinde bir çalışma olmuş. Bu kitapçık, uzun yıllardır İzmir'in ihtiyacı olan bir boşluğu, nihayet çok olumlu bir çaba ile doldurdu. Mandal Ajans tarafından her yıl Türkçe-İngilizce hazırlanan, bu kez İzmir'in ilk "videolu interaktif rehberi" olma özelliği taşıyan İzmir Gourmet Guide, tam 464 sayfa ve 1484 mekan seçeneği sunarak yayınlandı.
İzmir, Urla ve Çeşme'deki güncellenmiş mekanlar, İzmir Gourmet Guide'da mutfak tarzlarına göre ayrılıp fotoğraflarıyla sergilenmiş. Bu mekanlara ait adres ve telefon bilgileri ve özelliklerini gösteren simgeler, okuyucular için yer seçiminde büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca kitapta, İzmir ve çevresindeki tatil beldelerinde yer alan otellerin bilgileri de veriliyor. Hele ki İzmirli Gurme Ahmet Güzelyağdöken'in, geçen sayıda başlayan yazı dizisinin ikincisini kaleme aldığı, "Sokak Arası Mekanlarım" ve yeni bir bölüm olan "Alışveriş Duraklarım" çok keyifli, harika... Güzelyağdöken'in 'Sokak Arası Mekanları'nda, İzmir'in güzelliklerine, yeni keşifler, yolculuklar eşliğinde tanıklık yapıyorsunuz. Öylesine hoş hazırlanmış ki, o mekanları sırayla dolaşan dostlara rastladım.
Ahmet Güzelyağdöken de sunumunda şunları yazmış:
"İzmir'in sokak arası mekanları, dolaştıkça ve gezdikçe hala ve henüz bitmeyecek kadar cevherler içeriyor. Barındırdığı bu değerlerde muhakkak ki ulaşamadığımız yerler olacaktır ve ben bu konunun ucunu hep açık bırakacağım. Herhangibir yerde bilmediğim, görmediğim, tatmadığım bir lezzet varsa, sonuna kadar onu aramaya devam edeceğim."
Guide'in 'Alışveriş Durakları' bölümü ise ayrı bir renk, ayrı güzellik olmuş.
Şef Barış Torcu tarafından hazırlanan, çok özel tariflerin yer aldığı "Ege'den Lezzetler" bölümü, Guide'ın yeniliklerinden. Çok beğendim. Çok özel bir çalışma olmuş. Başta İzmirli Mandal Ajans'ın genç Başkanı Serkan Saysen olmak üzere, her sayfadan renkleri süzülen, değerli Ahmet Güzelyağdöken'i ve emek veren herkesi kutluyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA