Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

İlçelerde anlaşma var mı?

Ülkenin bütünü açısından, hepimizin 'sağduyulu' olması gereken günlerden geçiyoruz. Bu ortamda, İzmir'in yerel seçim haritası da artık netleşiyor.
Bu köşede, birçok kez Aziz Kocaoğlu'nun yeniden aday olacağını, CHP tarafından da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bir kez daha aday gösterileceğini vurgulamıştık.
Sürecin biraz gecikmiş görülmesinin nedeni, CHP Genel Merkezi ile Kocaoğlu'nun İzmir'in 30 ilçesinde kimlerin aday gösterilip gösterilmeyeceği konusunda, tam bir mutabakat sağlamamış olmalarıydı.

YENİLEME TALEBİ

Kocaoğlu'nun adaylığı önceki gün kesinleşti. Bu adaylığın, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İzmir'de ilan edilmesi beklenebilirdi; ama siyasi kulislerden anladığımız kadarıyla, bu süreç artık daha fazla ertelenmek, geciktirilmek istenmedi.
Peki Aziz Kocaoğlu ile CHP Genel Merkezi arasında, İzmir'in 30 ilçesi konusunda tam mutabakat sağlandı mı? Sanmıyorum. En azından belki temel bir ilçe konusunda, Kocaoğlu'nun talebi Genel Merkez tarafından şimdilik kabul edilmiş gibi görülse de; bu konudaki siyasi zorlamalar, adayların ilan edileceği güne kadar sürecek gibi.
Bu iki taraf için de geçerli. Kocaoğlu, adayların ilan edileceği güne; hatta siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu'na kesinleştirdikleri adayları bildirecekleri tarihe kadar bile, ilçelerle ilgili yenileme talebini sürdürecektir. İlçelerde mevcut belediye başkanları da, bir kez daha aday olma ısrarlarını, Genel Merkez'de kendilerini destekleyen isimlerin aracılığıyla sürdürecekler. Genel Merkez ise bazı ilçelerde, hem mevcut adayları değiştirmek hem Kocaoğlu'nun tercihi dışındaki bazı isimleri, bu ilçelere aday yapmak isteyecek.
Sonuçta şu an CHP kaynayan bir kazan gibi. Hep birlikte izleyip, kimlerin aday olacağını göreceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA