Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

CHP'nin ilçelerde adayları kimler?

İzmir'de AK Parti'nin, tüm ilçe adaylarını belirlemesinden sonra; CHP'de de aday belirleme süreci hızlandı.
Zaten Bergama (Mehmet Gönenç), Beydağ (Vasfi Şentürk), Güzelbahçe (Mustafa İnce), Kemalpaşa ( Rıdvan Karakayalı), Kınık (Mehmet Çetinkaya), Menemen (Tahir Şahin), Ödemiş (Bekir Keskin), Seferihisar (Tunç Soyer), Selçuk (Vefa Ülgür), Tire (Tayfur Çiçek), Torbalı (Ufuk Yörük) kesinleşmişti.
Ankara'dan, CHP kulislerinden, yansıyan yeni bir listeyi paylaşmak istiyorum.
Eminim çok sayıda aday adayı, kendisi içinde bulunmadığı için, bu listeye tepki gösterecektir.
Çok doğaldır, hepsi ayrı ayrı emek verdiler, saygıyla karşılamak gerekli.
Ama bizimki sadece bir gazetecilik. Elbette yansıttığımız liste ilan edilmediği sürece kesin sayılamaz.
Sadece bir kulisi yansıtıyoruz.
Hiç manipülasyona uğratmadan, Ankara'da giderek ağırlık kazandığı söylenen aralarında sürpriz isimlerin de bulunduğu bazı ilçeleri aktaracağım.
Sahilden başlayalım. Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın adı Çeşme adaylığı için kesinlik kazanmış durumda. Karaburun'da Başkan Serdar Yasa yeniden aday gösterilecek gibi duruyor.
CHP Narlıdere'de seçim yarışına, Başkan Abdül Batur ile girecek.
Balçova'da Mehmet Ali Çalkaya, Aziz Kocaoğlu'nun da desteğini alarak, çok önde olmasına ve adaylığını kesinleştirmeye çok yakın durmasına rağmen; iki ayrı grup, iki ayrı isim için ciddi lobi yapmayı, ısrarlı olmayı hala sürdürüyor.
Bunlar Hüseyin Çorlu ve Semra Kayacan Aksakal.
CHP için en kritik ilçelerden biri olan Buca'da, Cemil Şeboy'un karşısına genç, yıpranmamış bir isimle çıkılma kararı ağırlık kazanmış durumda.
Bu isim Ahmet Piriştina'nın oğlu Levent Piriştina olarak öne çıkmış. Piriştina'ya Kocaoğlu da destek veriyor.

BORNOVA'YA SERTEL Mİ?

Karabağlar da CHP'nin 2011 genel seçimlerinde AK Parti'nin 1-2 puan gerisinde olduğu ilçelerden. CHP, AK Parti'nin popüler adayı Necip Kalkan'ın karşısına, Karabağlar'da yine İzmir'de sevilen, popüler başka bir ismi çıkarma eğiliminde. Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan. Aziz Kocaoğlu'nun da Aslan'a sıcak baktığı, Karabağlar adaylığı konusunda, bu isim üzerinde mutabakat sağlandığı vurgulanıyor.
CHP'nin sürpriz yapacağı ilçelerden biri Bornova olacak. CHP, Bornova'da 2011 genel seçimlerinde AK Parti'nin ancak 2.7 puan ile önündeydi. AK Parti'nin İlhan Kaya gibi, Bornova'da güçlü bir ismi aday çıkarması, düne kadar adaylığına kesin gözüyle bakılan, ayrıca başkanlıkta başarılı görülen Kamil Okyay Sındır'ın konumunu değiştiren temel faktör. Son tablo, Bornova'nın önemli ve sevilen ismi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun başarılı Başkanı Atilla Sertel'in adını öne çıkarmış. Sertel'in, Bornova adayı olması güçlü ihtimal.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Atilla Sertel'e, başta Mustafa Balbay olmak üzere, özellikle tutuklu gazeteciler konusunda gösterdiği duyarlılık, konuyu sürekli kamuoyunda gündemde tutması nedeniyle, çok sempatiyle yaklaştığı, Sertel'in sürükleyici bir rol üstleneceğine inandığı vurgulanıyor.

TARTAN ETKİSİ

CHP İzmir'in merkezdeki ilçesi Konak'ta, mevcut başkan Hakan Tartan ile görevi sürdürme arzusunda.
AK Parti'nin İlknur Denizli'yi aday yapması; CHP'yi yeni bir kadın aday arayışına hiç gitmeden; tecrübeli ve başarılı bulunan mevcut başkan ile Konak'ta önde olmaya yönelttiği belirtiliyor.
Aziz Kocaoğlu'nun, öncelikli Konak adayı Barolar Birliği İzmir Şube Başkanı Sema Pekdaş olmasına rağmen; AK Parti adayı Denizli'nin belediye tecrübesi, iletişim ve polemik gücü; tecrübeli Hakan Tartan ile yola devam edilmesinde etkin olacak.

PEKDAŞ'A YER ARAYIŞI

Verdiği siyasi sözlerin arkasında durmakla tanınan Aziz Kocaoğlu'nun; Sema Pekdaş'ı çok sürpriz bir şekilde, Urla'ya kaydırabileceği öne sürülüyor.
Bu konuda görüşmeler hala sürüyor.
Eğer Urla'da sevilen isim Selçuk Karaosmanoğlu'nda, yeniden karar kılınırsa (ki Aziz Kocaoğlu geçen dönemde son anda aday gösterilmesinde aktif rol üstlenmiş, hatta verdiği sözü tutmak için aday gösterilmez ise istifa edebileceğini belli etmişti.) Pekdaş'ın Gaziemir'den aday gösterilme ihtimali fazla. Konak için yola çıkan Sema Hanım'ın tutumunun ne olacağı ise henüz bilinmiyor.
Karşıyaka'da Cevat Durak ismi kesinleşmiş gibi duruyor. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da desteğini alan Cevat Durak yeniden aday olacak. Yine sevilen bir isim olan CHP'ye emek vermiş eski başkanlardan Cihan Türsen'in adına da parti yönetimi tarafından saygıyla yaklaşılmasına rağmen, Cevat Durak adı kesinleşti gibi. Aksi tam bir sürpriz olur.

DİKİLİ'DE ÖZGÜVEN

CHP Bayraklı'da mevcut başkan Hasan Karabağ ile devam etme eğiliminde. Karabağ, Aziz Kocaoğlu'nun da desteğini alıyor. Çiğli'de sürpriz aday ise Ekol Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baz olacak gibi duruyor. Baz'ın adına Kocaoğlu da sıcak yaklaşıyor. Dikili hala tartışılıyor. Efsane başkan Osman Özgüven yeniden aday olacak mı? O artık simge bir isim. Bu nedenle, CHP Özgüven'den vazgeçemeyecek gibi.
Bilmem bu bilgiler, yeter mi? Haber kaynağımdan yansıyanları aktardım. Doğru mu, değil mi, göreceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA