Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

SunExpress övgüsü

Sağduyulu olmamız; demokrasiyi ve adaleti savunmamız gereken bu zor günlerde; hepimizin en çok korktuğu, yaşadıklarımızın ekonomik krize yol açmaması.
Çünkü herkes ekmeğinin peşinde. Türkiye'nin kriz kaldırabilecek durumu yok. İşte böyle bir beklentinin öne çıktığı, genelde yatırımların bir süreliğine ertelenir görüldüğü ortamda, dün izlediğim bir basın toplantısı, beni memnun etti.
Çünkü tam 4 milyar 750 milyon dolar değerinde, dev bir hamleye tanık olduk. Lufthansa ve Türk Hava Yolları'nın ortak kuruluşu, uçuşlarının merkezi genelde İzmir olan SunExpress, hedefleri doğrultusunda çok önemli bir yatırım yapıyor. SunExpress çok istikrarlı olan büyümesini sürdürerek; 10'u opsiyonlu olmak üzere, toplam 50 Boeing 737-800NG ve 737-8 MAX uçağı için, Boeing ile anlaşma yapmış.
SunExpress, yapılan bu anlaşma çerçevesinde, 25 adet B737-800NG's (New Generation/ Yeni Nesil) ve yıllardır başarısını kanıtlamış olan serinin geliştirilen son modeli 15 adet B737-800 MAX'i kesin, 10 adet B737-
800 MAX'i ise opsiyonlu olarak satın alınmış.
Havacılıkta gerçekten çok büyük bir atak.
Yeni uçaklar kademeli olarak 2015 ve 2021 yılları arasında teslim edilecekmiş.
Biz İzmirli gazeteciler, artık tamamen İzmirli saydığımız SunExpress'in bu atağını övgüyle karşıladık.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA