Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Havacılıkta yeni merkez

Yerel seçim atmosferi, referandum havasına büründü.
Makro siyaset, yerelin gündemini değiştirerek, ortama tamamen hakim oldu.
Bir yandan da, sokaklarda olası 'provokasyonlara' karşı; çok dikkatli, duyarlı, sağduyulu olmamız gereken günlerdeyiz.
İşte böyle bir ortamda; AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım'ın ev sahipliğinde; bir grup meslektaşımızla birlikte dün, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yeni yapılan İç Hatlar Terminali'ni gezdik. Ev sahipliğini Binali Bey'in üstlenmesinin nedeni; projenin onun Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı dönemine ait olması; tamamen kendisinin öncülüğünde başlaması.

KENTİ DIŞARIYA AÇACAK

Yeni yatırımla Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali, Türkiye'nin en büyüğü sıralamasında birinciliğe yerleşti.
Havalimanı da, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan sonra, Türkiye'nin ikinci büyüğü oldu.
Dünyanın çok farklı noktalarında, çok sayıda havalimanını gördüm. Eskileri de, yenileri de gördüm.
Artık havalimanlarının, evrensel düzeyde ağırlıklı yaşlandığı dönemde; İzmir'in şansı, gelişen teknolojinin tüm olanaklarının, muhteşem estetik ve mimari başarıyla, yeni yapılan projeye aktarılması olmuş.
Çok ferah, çok güzel, estetik, kullanışlı, yeşile duyarlı; İzmir'e yakışan yeni bir projeyle karşılaştık. Yeni yatırımla, Adnan Menderes Havalimanı, yıllık 30 milyon yolcu kapasitesine ulaşıyor.
Yapılan, sadece fiziki bir genişleme olarak algılanmamalı. İzmir'in dünyaya bağlanmasında, birbirine eklenen adımlarla, kenti dışarıya açacak en ciddi iş yapılmış oldu.

TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ

Yeni yatırım turizmde, İzmir ve Ege'nin hak ettiği noktaya ulaşmasında; çok önemli araç olacak. Eğer Binali Yıldırım, İzmir Milletvekili olmasaydı, bu çok önemli yatırım İzmir'e yapılır mıydı?
İşin doğrusu, çok sanmıyorum.
Yapılsa bile, ancak önümüzdeki yıllarda gerçekleşirdi.
İzmir, elindeki olanaklarla idare ederdi. Başka alanlarda olduğu gibi.
Bakanlığı döneminden, İzmir'e çok ciddi bir iz olarak kalacak bu yatırım için, Binali Yıldırım'a teşekkür borçluyuz. Havaalanı görülünce, teşekkürün anlamı daha iyi algılanacaktır.
Bakanlığı sırasında daha çok siyaset üstü portre çizen, icraata odaklı Binali Yıldırım; yaptığı bu işte de, İzmir'e hizmeti öne çıkardı.
İzmir'e hizmette, bir taş üzerine, yeni bir taş koyan herkesin, gönlümüzde yeri var.
Yıldırım, bu terminalin devreye girmesiyle, İzmir'in havacılığın yeni merkezi haline geleceğini, 'kültür, sanat, turizm şehri' olacağını vurguladı; bu yatırımı 'İzmir 35 proje' kapsamında gerçekleştirmiş olduklarını belirtti.
İzmir'in Türkiye'de ve Avrupa'da, bu yatırımla birlikte havacılıkta yeni merkez olma iddiasını taşıması; kentin kendisini yeniden konumlandırarak, kendisine yeni yollar açması anlamına geliyor.
İşte bu nedenle, yapılan bu işi, İzmir'i çok seven tüm kentliler gibi, çok önemsiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA