Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Gençler aslında ne bekliyor?

Hayata dair yaşanmış deneyimler…
'Kariyer Uçuşu' konferanslarıma, üniversitelerin açılmasıyla, yeniden başlamanın ve gençlerle buluşmanın heyecanı içindeyim.
Uzun bir konferans maratonu ile İstanbul Üniversitesi'nde başlayan 'konferans turnesi' 'yle son bulmuştu.
Konferans sürecinde ihtiyaçtan doğan bir çalışma kendiliğinden ortaya çıktı ve biz de bu fırsatı ilave bir buluşmaya çevirdik: Kantin Sohbetleri.
Kantin Sohbetleri'
yle, gençlerin, konferans sonrası salonda soramayacağı soruları, kişisel dertlerini dinleme imkânına ulaştım.
Onlarla çay içip, mezuniyet sonrası iş ve kariyer endişeleri üzerine sohbet ettik. Türkiye genelinde pek çok üniversiteli genç ile tanışmanın keyfini yaşadım.
Ve yazacaklarım da böylelikle birikmiş oldu. Kariyer Uçuşu'nda, üniversiteli gençlerle doğru kariyere giden adımları nasıl atacaklarından çok, bu adımları atarken nelerle karşılaşacaklarını anlatıyorum.
Bazen bir iletişim hikâyesi ile doğru iletişimin örneklerini paylaşıp kendi sektörümde karşılaştığım sorunları, bazen de her yerde karşılaşabilecekleri tipik sorunlardan örneklemeler yapıyorum.
Konferansları gerçekleştiren öğrenci kulüpleri tarafından davet ediliyorum.
Konferansın organizasyonunu gençlerimizin büyük bir titizlikle çalışarak gerçekleştirdiklerini söylemeliyim.
Büyük bir disiplin ve titizlikle hazırlandıklarını görünce konferans öncesi heyecanım daha da artıyor.
Her anlatılanı, sunumu dikkatle izlemeleri ve dinlemelerinden şunu anlıyorum; gençler nasihati değil hayata dair deneyimleri dinlemek istiyor.
Sizin yaşadıklarınızdan, 'hayat bilgileri'nden daha çok şey öğrendiklerini söylüyorlar.
Esasen, hayata dair deneyimlerin kariyer basamaklarında daha büyük bir değer olduğuna inanıyorlar.
Üniversitelerdeki konferanslarımız gençlerimizle kâğıttan uçak yaparak temsili kariyer uçuşuna ilk adım atmalarıyla bitiyor.
Yazılarımda zaman zaman konferanslar sayesinde edindiğim tecrübelerden, hayatlardan da bahsedeceğim.
Bazen de iş seyahati dolayısıyla gittiğim ülkelerde, işimden arta kalan zamanlarda gezdiğim, gördüğüm yerleri sizlere aktaracağım.
Bilgi ve tecrübelerin paylaşıldıkça çoğaldığına inanıyorum...
Sağlıklı, güzel bir hafta sonu olsun.

Kayseri Erciyes Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Niğde Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA