Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Antalya'nın hızlı temposu

Antalya'nın hızına bu yıl da yetişilemeyecek.
Geçen yılı seri yatırımlara imza atan ve kentin girişinden çıkışına kadar bu çalışmaları hissedilen Antalyamız yeni yıla da hızlı giriyor.
2015 yılında G20'ye yaptığı ev sahipliği ile adından söz ettiren Antalya, 2016'da da EXPO ile ikinci bir dev organizasyonla buluşacak. Nisan ayında dünyanın dört bir yanından katılımcılar EXPO 2016'ya renk katıp Antalya'nın değer artışına imza atacak. Böylesine dev organizasyonların yanı sıra kent merkezinde Serik'ten Çallı kavşağına kadar yapılan ve halen bazı noktalarında yapımı devam eden köprülü kavşakların kente nefes aldırdığını yazmasak olmaz.
Ulaşıma nefes aldıran bu yatırımlar bir gerdan görevi yaparken yıllardır yapılması gerekenlerin ne olduğunu herkese göstermiş oldu.
Belediye hizmetleri peş peşe yapılınca Antalya geçmişteki kayıp yıllarının telafisindeki uzun mesafeyi asgari seviyeye indirdi.
Yerel hizmet yanında son 13 yılda AK Parti hükümetleri tarafından Antalya'da kültür ve turizmde 432,2 milyon TL'lik projeyle 403,5 milyon TL yatırım yapılması Antalyamıza verilen önemi gözler önüne serdi. 2002 yılında 64 olan Mavi Bayraklı tesis sayısının 2014 yılında 207'e yükselmesi hayli dikkat çekiciydi.
Yerel yönetimlerin turizm altyapı yatırım projelerine son 13 yılda 275,5 milyon TL destek sağlanması Antalya verilen önemi sanırım tescilledi. Geçen yıl yapımı tamamlanıp hizmete açılan 33 bin kişilik Antalya Stadı ise kente ayrı bir ivme kazandırdı.
Şimdi yeni yıla da şöyle bir göz atacak olursak, nüfusu 500 bine yaklaşan Kepez'deki Ahatlı Mahallesi'nde 50 üniteli Antalya Diş Hastanesi inşaatı bitirilecek.
Göçerler Mahallesi'nde yeri hazırlanan 1000 yataklı bölge hastanesinin kapasitesinin 1500'e çıkartıldı ve bu hastanenin yapımında ilk kazma vurulacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi de Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nin ihalesini 28 Ocak'ta yaparak yılın ilk çalışmasının startını verecek. Bu yıl Şarampol Caddesi projesi kapsamında, Tonguç ve Şarampol caddelerinin hemzemin ve tünel geçişine başlanacak.
Yılın ilk ihalesi ise 13 Ocak'ta yapılacak ve Tünektepe teleferiği ikinci kez ihaleye çıkacak. Bir aksilik olmaz ise teleferik, 150 günde devreye girecek.
2016'da yeni yatırımları sayarken hayli yorulacak gibiyiz.
Umarım yatırımlar artarken biz saymak ve yazmakta yoruluruz.
Çünkü bu tatlı bir yorgunluk olacak ve Antalyamız kazanacak.
Sağlıklı nice yeni yıllara.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA