Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

İyi geldi

Antalya'mız 18 yıl aradan sonra milli takımımıza ev sahipliği yaptı. Derme çatma statlardan kurtulup 7 yıldızlı bir stada kavuşunca güzellikler kendiliğinden gelmeye başladı. Stadın dışı ve içi Türk bayrakları ile süslenmiş, tribünlerdeki koltuklara 32 bin 500 Türk bayrağı bırakılmıştı. Tribündeki atmosfer maçtan önce çalınan Mehter Marşı, stadın güzelliği tek kelimeyle müthişti. Antalyalıların "Her Türk Asker Doğar", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" tezahüratları tüylerimizi diken diken etmeye yetti. Çok güzel bir statta, yaşanan terör olayları dolayısıyla bütünleşmiş bir Türk insanı ve Antalyalıların coşkusu görülmeye değerdi.
Bir yazarımızın dediği "Tribünler dolu. Tek bayrak ve tek ses. Sadece futbola değil, memleketin tümüne güç ve huzur verecek bir beraberlik, birliktelik! Muhteşem bir 'biz' olma duygusu."
Hakikaten duygularımızın anormal yükseldiği bir geceyi yaşadık. Daha hafta sonunda sıkıntı olmasın diye ertelenen Galatasaray- Fenerbahçe derbisinden sonra Antalyalıların korkmadan maça akın etmeleri sanırım ders niteliğindeydi.
Karşılaşmaya da her iki ülke takımının futbolcuları 22 Suriyeli çocukla birlikte çıkarken, A Milli Takım oyuncuları üzerinde 'Vatan Bölünmez' yazılı pankart taşıdı.
Seremoni sırasında takımların önünde üzerinde Türkçe ve İngilizce olarak 'Teröre karşı bir arada' yazan pankart yer alması tüm dünyaya mesaj verdi.
Hazırlık maçı bile olsa 2-1 galip gelmemiz 3 şehit 24 yaralı askerimizin olduğu bir gecede moralimizi bir nebze olsun yükseltti.
Maçtan sonra açıklama yapan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, "İnşallah Antalya bundan sonra milli takımımıza ve uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapacaktır.
Bu büyük stadı Antalyamıza bu nedenle kazandırdık" demesi gelecek için önemli bir mesajdı. Fatih Hoca'nın da, "Maçta mükemmel bir taraftar vardı. Bizi çok iyi desteklediler. Bütün Antalya halkına çok teşekkür ederiz. Biz böyle destek aldığımız zaman oyunumuzu en üst seviyelere çekebiliyoruz. Hepsine sonsuz teşekkürler" ifadelerini kullanması Antalya'nın tam not aldığının nişanesi oldu. Hepimizin ihtiyacı vardı böyle bir günde böyle bir atmosfere.
Antalya son derece güzel bir sınav verdi. Kentimiz Konya'dan sonra milli takımımızın Anadolu'da ikinci bir evi oldu diyebiliriz.
Umarım daha nice büyük böyle organizasyonlara ev sahipliği yaparız.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA