Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Cesur yürekler

Türk Hava Yolları (THY) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Turkish Airlines Open 2016, dünyaca ünlü sporcuların katılımıyla başladı ve yarın sona erecek.
Turnuva öncesi Regnum Carya Golf Resort Otel'de düzenlenen basın toplantısına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve THY Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu ile dünyaca ünlü golfçüler Lee Westwood ve Danny Willett katıldı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bütün dedikodulara rağmen gelen golfçülere teşekkür etti. Bakan, ABD Başkanı Obama'ya da göndermeler yaparak birlikte golf oynama teklifini yineledi.
Birileri sivrisineğin sesinden rahatsız olup köşeyi sıvışıp turnuvaya katılmaktan vazgeçerken İngiliz oyuncu Lee Westwood, Türkiye'ye beşinci defa geldiğini ve her şeyin mükemmel olduğunu belirtti. Ünlü golfçü Westwood, "Hiçbir korku yaşamıyorum.
Hiçbir sıkıntı yok. Yaşadığımız dünyada hemen hemen her yerde, her an her şey olabilir. Türkiye de bundan farklı bir ülke değil.
Güvenlik korkum yok" dedi.
Westwood, "Türkiye'ye gelme ile ilgili güvenlik konusunda endişe yaşamadım.
Kendimi herhangi bir şekilde rahatsız hissetmiyorum" diye de ekledi. Westwood, bazı oyuncuların turnuvadan çekilmesine üzüldüğünü vurgulayıp, "En fazla Rory Mc llroy'un çekilmesi beni üzdü. Burada olmaması kayıp. Güvenlikle ilgili o benimle aynı düşünceleri paylaşmıyor olabilir" ifadelerini kullandı. İngiliz oyuncu Danny Willet ise Antalya'nın çok güzel bir kent olduğuna dikkat çekti. TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu da bazı golfçülerin turnuvaya katılmaktan vazgeçmesine ilişkin, "Bazı golfçüler sivrisinek korkusundan dolayı galiba gelmedi.
Bu mevsimde sivrisinek de pek görülmüyor.
Her şeye rağmen ünlü golfçüleri burada ağırlıyoruz" ifadeleri ile kaçanları eleştirdi.
Tabi bu konuda herkes yerden göğe kadar haklı. Ortada öyle ahım şahım bir güvenlik sorunumuz yok. Hele hele Antalya'nın hiç yok.
Şunu unutulmamalıdır ki Antalya dünyanın en güvenli şehirlerinden birisidir.
Biraz cesur yürekli olmak gerekiyor.
Tıpkı İngiliz Lee Westwood, Danny Willet, Andy Sullivan ile Alfred Dunhill ve Tyrrell Hatton gibi. Yoksa Tiger Woods ile Rory Mc Ilroy gibi korkup kaçmak kimseye bir şey kazandırmıyor. Çünkü bu turnuvaya katılanlar alacakları puanlarla korkup kaçanların önüne geçerken Türk halkının da gönlünde taht kuracaklar.
Biz böylelerini çok gördük ve ama eninde sonunda yine geleceklerini de iddia edebilirim. Çünkü THY Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu, kurum olarak sponsorluklarının 2018 yılına kadar devam edeceğini ve toplamda 7 milyon dolarlık bir destekleri olduğunu söyledi.
Hal böyle olunca böylesine bir destek ve sponsorluk varken birçok ünlü tıpış tıpış bu turnuvaya gelecektir.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA