Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Ya olmasaydı

Antalyamız devlet ve kent yönetimi konusunda en şanslı dönemini yaşıyor.
Geçen haftaki yazımda Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaptıklarını anlatmış ve kent için bir nimet olduğuna vurgu yapmıştım.
Bugünkü yazı konum ise Antalyamızın öz evladı ve belediyecilikte yaptığı hizmetlerle adı sınırlarımızı aşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve hizmetleri. Başkan Türel, önceki gün KONYSİAD'ın konuğuydu ve önemli mesajlar verdi. İşadamlarına seslenip, "Eleştirilere sessiz kalmayın, projelere katkıda bulunun" çağrısı yaptı. Yatırımlara yapılan eleştirilere karşı durup kente çakılan her çiviye sahip çıkılmasını istedi. Bu bağlamda Türel, ATSO'dan, tek- lif ettiği 40 bin ortaklı Konyaaltı projesi için ciddi adım atılmasını beklediğini de ifade etti. Bu sözün mimarı ATSO Başkanı Davut Çetin'in artık ciddi bir hamle yapması kaçınılmaz oldu. Boğaçayı Projesi'nin Antalya'ya katkısı konusunda eleştirildiğini hatırlatan Başkan Türel, 10 bin kişinin ekmek yiyeceği projeye karşı çıkanları anlamakta güçlük çektiğini söyledi tıpkı benim gibi.
Bugüne kadar yapılmayan Esnaf Çalıştayı'nın detaylarını anlattı Başkan Türel bu toplantıda.
EXPO'nun hep eleştirildiğine dikkat çeken Türel, kimsenin bu yatırımın kente getirilerini düşünmediğini ve dillendirmediğini anlattı.
Türel öyle açık yüreklilikle konuştu ki projelerin hiçbirisinin kendisinin ve AK Parti'nin olmadığını hepsinin Antalya'nın ve Antalyalıların projesi olduğuna vurgu yaptı. Yani, "Benim değil bizim, hepimizin" dedi. Bunu söylemek her babayiğidin ve siyasinin harcı değil.
Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesi, bütçesinde yatırımlara 1 milyarın üstünde bir kaynak ayırdıklarına dikkat çekti ve yatırımların artacağı müjdesini verdi. Bunları söylerken kent trafiğini rahatlatan kavşak yapımlarını eleştirenleri de sert sözlerle eleştirdi. Bence de çok haklıydı. Kadınlar Plajı'nı yaparken eleştirilen Türel, Kadın Dostu İşyeri olarak Türkiye birinciliğine sendika üyelerinin oylarıyla seçilmelerinin hakkı gururunu paylaştı. Aslında Türel ve ekibinin göreve ikinci kez geldiklerinden beri yaptıkları çalışmalar saymakla bitmez ve bitmeyecek gibi de devam ediyor. Son yapılan çalışmalardan birisi olan 33 bin metrekarelik alanda kurulan güneş tarlasıyla yıllık 2 milyon 700 bin kilovatsaat elektrik üretilecek yatırım bu sözümü destekliyor.
3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle engelli vatandaşlarımız için de müjdeler verdi Başkan Türel. Türel, 'Antalya'da Ulaşılmayan Engelli Kalmasın Projesi' ile Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı, Konyaaltı, Aksu ve Serik'te 400'ü aşkın engelliye ulaşıldığını belirtti. Bu vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırma adına evlerinin içine kadar götürülen hizmetleri anlatırken devletin sıcak şefkatinin nasıl her noktaya ulaştığına dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Engelli Hizmet Merkezleri'nin çok önemsediği projeler olduğunu söyledi ve sayılarını artıracaklarını belirtti. Ve en önemlisi ise Engelli Mola Evi Projesi. Burada özel gereksinimli çocuk sahibi olan ailelere destek olunacak. Yani say say bitmiyor yapılan çalışmalar, hizmetler, projeler.
Peki ya Menderes Türel olmasaydı ne olacaktı?
Yine yeniden kaybedilen yıllar… İyi ki bu kentin evlatları var. Tek sorun sahip çıkmamızda. Gelin sahip çıkalım.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA