Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERSİN RAMOĞLU (GÜNEY)

Organize bir tezgah

ÜÇÜ bir arada yapılan şok operasyon gizlendi. Şimdi de hukuk ihlal ediliyor. Adamlar alenen hükümete meydan okuyor.Polis kamerasıyla elde edilen görüntüler Hürriyet'e ve 'Topsakal çetesi'ne servis edildi. Adli süreçte yapılması gereken kuralları da çiğnediler. İllegalite, soruşturmayı 1 yıl boyunca İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'dan bile sakladı. Artık 'niye' diye sormuyorum. Çünkü mesele milli güvenlik Meselesi haline geldi.

***

Nazmi Ardıç, Ömer Köse, Yakup Saygılı, Erhan Erçıktı, Tuğrul Turhan ve Hüseyin Çapkın... Krallıklarını ilan eden, amirlerini takmayan polis şefleridir bunlar. Düşünsenize İçişleri Bakanı oğlunun tutuklandığını gazetecilerden öğreniyor.Ne acı bir durum değil mi?

***

Olay Cumhuriyet Başsavcısı'ndan gizlendi. Siz olsanız ne yaparsınız? Emrinizdekiler sizden gizlidolap çevirmişse, 'Aferin mi' dersiniz? Yoksa gerekeni mi yaparsınız? Yurdun dört bir yanına dağılmış aynı ekip şimdi teşkilatın içinden tek tek ayıklanıyor.

***

14 ay boyunca üstlerine haber vermeden birileri dinleme ve izleme yapabiliyorsa mesele çok vahim demektir. Salı günkü operasyon üretilmiş delillerle ve gizli saklı yürütülen çalışmalarla hükümeti devirmeye yöneliktir. Bunun başka izahı da yoktur. Kim ne derse desin. Soruşturma dosyası Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'ne girilmemişse bunda kötü niyet vardır. Valinin ve başsavcının olaydan haberinin olmaması da amacı ortaya koymaktadır.

***

Belli ki devletin içindeki bir kesim, devletin içindeki diğer kesime güvenmiyor. Güvenmeyenlerin ne kadar 'güvenilir' olduğunu tahmin edin artık.
Bu önemli bilgilerin bazı gazeteci ve eski polislerle paylaşılması da şantajdan başka bir şey değildir? Karanlık güçler malum medyaya ve Gazetecilere tapeler, fotoğraflar ve belgeler sızdırıyor… Hani soruşturma gizliydi?

***

Elbette yolsuzlukların üzerine gidilmeli. Ama yolsuzluğu bahane edip ülkeyi karıştırmak, hükümeti yıkmak isteyen namertlere de fırsat verilmemeli. Devlet içinde devlet olmaz. Bir zamanlar askeri vesayet vardı, şimdi de başka bir vesayet karşımıza çıktı.

***

Başbakan'ın, bakanların telefonlarını malum örgüt niye dinliyor? Hangi yetkiyle? Hem hani operasyon MASAK'ın incelemesi üzerine başlatılmıştı? MASAK böyle bir inceleme yapmamış. Bu ne demektir?

***

Demek ki amaç başka… Çünkü zanlıların ifadesi alınmadan, belgeler sokağa saçıldı... Gizlilik ihlal edildi. Niye? Şahsen midem bulandı. Anlaşılan şer cephesi, muhalefetin yapamadığını yapmak istiyor. Sandıkta yıkamadıkları Başbakan'ı iftiralarla indirmek istiyor. Hiçbir hareket bu milletin yüreğinden Erdoğan sevgisini sökemeyecektir. Bunu taş kafalara vura vura anlatmak lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA