Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Manşetler ve kent gündemi

Antalya Kent Konseyi'nin gerçekleştirdiği Vatandaş Karnesi projesi kapsamındaki anketin sonuçlarını gün gün Sabah Akdeniz okurlarıyla buluşturduk. Antalya'yla ilgili mahalle mahalle önemli veriler taşıyan dizinin son bölümü yarın yayınlanacak.
Anketlerin yüzde yüz doğruluğu, inandırıcılığı, etkisi tabii ki tartışılabilir ama her anketin bir 'yol göstericiliği' mutlaka vardır... Eğitimden sağlığa, güvenlikten kent temizliğine birçok konuda Antalyalıların ne düşündüğünü ortaya koyan bu çalışmanın özellikle yerel yöneticiler ve bürokratlar tarafından iyi incelenmesi gerektiğine inanıyorum...
Kent Konseyi'nin bu çalışması Çarşamba günü Sabah Akdeniz'in manşeti oldu ve tüm veriler 7 güne bölünerek Sabah Akdeniz okurlarına ulaştı... Gelelim geçen hafta başka neler yaptığımıza...
Pazartesi günü Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yatırım programından Antalya'ya güzel bir haber çıktı. Antalya ile Edirne'nin kesintisiz otoyol projesiyle birbirine bağlanacak olmasını 'Antalya- Avrupa otoyol projesi' başlığıyla manşetimize taşıdık.
Turizmde geçen yılın rakamlarına ulaşma hedefimizde son durum raporu şeklindeki verileri '8 milyon turist barajını geçtik' başlığıyla haberleştirdik. Turist sayısında geçen yılla aramızda sadece 200 bin kişilik bir fark kaldığı da bu haberin ayrıntıları içinde yer aldı.
Perşembe gününün manşeti yine turizmden çıktı. Rusya'da yapılan anketlerde Rusların tatil için ilk tercih ettikleri destinasyonun Belek çıkmasını ve Belek'te Rus turist sayısının yıllar sonra Almanları geçmesini 'Belek Rusya'da 1 numara oldu' manşetiyle duyurduk.
Cuma günü Sabah Akdeniz'in manşetinde eğitimdeki başarımız vardı. SBS ve LYS'de Türkiye genelinde 'ilk bin'e giren çocuklarımızın ödüllendirilmesini 'Antalya sizinle gurur duyuyor' başlığıyla manşetten işledik...
Cumartesi günü de Antalya'yı onurlandıran bir haber vardı Sabah Akdeniz'in manşetinde. Uluslar arası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği'nin Yönetim Kurulu üyeliğine Osman Bağdatlıoğlu'nun, Genel Sekreterliği'ne de Anıl Yılmaz'ın seçilmesini, 'Antalya'ya büyük onur' manşetiyle kamuoyuna duyurduk. AIPH Genel Sekreterlik Merkezi'nin de uzun yılların ardından Antalya'ya getirilmesi bir başka gururumuz oldu.
Pazar günü Sabah Akdeniz'in manşetinde Antalya'da son zamanlarda en çok konuşulan konulardan biri vardı. Özellikle turizm sektöründe bir numaralı gündem maddesi haline gelen 'ecrimisil' konusunun son örneğini Atatürk Parkı'nda yaşananları ayrıntılarıyla işleyerek okuyucularımıza duyurduk. 'Ecrimisil sorunu Antalya'yı boğdu' manşeti, beklediğimizden de fazla ilgi gördü ve bu konudaki sıkıntıların bilinenden çok daha büyük boyutlara ulaştığını gördük...
Bir haftayı daha bu manşetlerle geride bıraktık. Haber koşumuz aralıksız sürüyor... Örneğin Antalyaspor'un maçlarını -saat kaçta oynanırsa oynansın- okuyucusuna ileten tek gazete olma özelliğimizi de sürdürüyoruz.
İyi haberlerde buluşmak dileğiyle, herkese mutlu haftalar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA