Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Hakem değilsin!

Yıllardır bas bas bağırıyorum. Türk hakemleri Avrupa'nın en kötüsü diye. Hatta ve hatta Liechtenstein, Andorra, Malta'daki hakemler bile bizimkilerden daha iyi diye sürekli konuşuyorum. Selçuk Dereli sözüm ona UEFA'daki en iyi hakemimiz. Ama dün gece verdiği kararlar onun en ufak baskı altında kaldığında nasıl saçma sapan işler yaptığını gösteriyor.
Selçuk Dereli bir Ankara hakemi. Takımlardan biri de Ankaragücü. Bu baskıda kalıp ilk yarıda Galatasaray'ın çok net iki penaltısını vermedi. Daha doğrusu veremedi. Ondan sonraki dakikalar çalmadığı ve çaldığı düdüklerle tam bir felakete dönüştü ve uzatmaların son saniyesindeki giyotin kararı ise maçı bitirdi.

ÜMiT FAUL YAPTI
Sen hakemsen baskı altında kalmayacaksın. Sen hakemsen penaltıyı gördün mü vereceksin. Ve son saniyede penaltıları vermedim diye Ümit Karan'ın açık bir faulünü görmezden gelip skoru tayin etmeyeceksin.
Ha sen bütün bunları doğru yap, ondan sonra hakem seminerlerinde göğsünü gere gere dolaş. Ama göğüs gererken iyi, kararları verirken kötü. İşte benim Türk hakemim. İşte benim Türk hakemimin zavallılığı. Kimse artık konuşmasın, Avrupa'da niye hakemimiz yok diye. Sanki dün gece Ankara'da hakem mi vardı.
Gelelim maça. Bu kadar çok golün kaçtığı, her iki tarafın da bu kadar riskli oynadığı böylesi bir maç ender görülür. Son yarım saat bir basketbol maçı gibiydi. Her an tempo, her an pozisyon.

GERETS'İN
KUMARI
Galatasaray'ın sistemi inanılmaz derece riskli. Orta sahayı bir tek Saidou'yla kontrol ediyorlar. Song veya Tomas gününde olmasalar, Ankaragücü bu kadar çok gol kaçıran Galatasaray'ı darmadağın ederdi. Buna karşılık Galatasaray yakaladığı pozisyonlardan yarısını atsa 5 gol bulup İstanbul'a güle oynaya dönerdi.
Gerets böylesine oynatmaya devam ederse Galatasaray büyük sıkıntılar yaşayacak. Zira defans bloğu, orta saha direnci olmadığı için direkt rakip forvetle karşı karşıya kalıyor. Aynı zamanda orta sahada büyük boşluk olduğu için Hasan ve Altan gibi hem ofansif hem de defansif görevleri olan oyuncular çok yıpranacaklar. Bu da ilerleyen haftalarda Galatasaray'da büyük sorun teşkil edebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA