Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Fenerbahçe açılımı

Diyarbakır'da ilk devre tel tel dökülen ama ikinci devre çok iyi oynayan bir Fenerbahçe vardı. Şunu söyleyebiliriz ki maçı Kazım ve Emre aldı. İkinci yarı inanılmaz yaratıcı, inanılmaz mücadeleci oynadılar. Allah Emre'yi nazardan korusun. Oyunun her iki yönünü de çok iyi oynayabiliyor. Orta sahada savunmaya çok yardım edip ya rakibi bozuyor, ya top kapıyor. Hücumda ise çok istekli. Mesela Kazım'a attırdığı gole bakın. Öyle bir zamanda pası verdi ki...
Ya Kazım'a ne demeli. İstikrarlı oynadığı taktirde Türkiye'nin en iyi oyuncularından biri. Ama dedik ya istikrarlı oynadığı taktirde. İkinci yarıda gösterdiği performansı lig maçlarının yarısında göstersin değil Türkiye'nin Avrupa'nın göz bebeği olur. Mesela attığı gole bakın. Çaprazdan gelen topa öyle sert ve isabetli vuruyor ki, benim diyen futbolcu aynı yerden golü yapabilir ama Kazım gibi vuramaz. Ya golden sonra top sürerken 3 kişinin arasından vurduğu şuta ne demeli? Vuruş anı, vuruş tekniği birinci sınıf.
Ama ilk yarı sonunda Fenerbahçe için her şey çok kötüydü. Rakibin kalesine bir defa gidebilmiş, o da çok zor bir pozisyon olmasına rağmen Gökhan'la golü bulmuştu. Bilica ve Lugano adeta maden gibiler. Biraz hızlı bir oyuncuysan, meziyetin ne kadar az olursa olsun Bilica ve Lugano'yu komik durumlara düşürebiliyorsun. Diyarbakır'ın attığı golde de benzeri bir komik durum yaşandı.

SANTOS SADECE TOPLA
Santos ve Cristian top Fenerbahçe'deyken önemli oyuncular ama dün gece bir şey beni çok rahatsız etti. Özellikle Santos'un top rakipteyken mücadele ve temposu karşısında derin düşüncelere gark oldum. Güiza'sıyla, Semih'iyle nazar değmesin diyeceğimiz Emre ve Kazım'ıyla Fenerbahçe çok hızlı ve bol paslı hücum edebiliyor. Ama bir de defansif zaafları olmasa inanın bana Fenerbahçe için her şey çok daha güzel olacak.
Suat Arslanboğa bu maçın hakemi olmamalıydı. Aslında maçı belli periyotlarda 4. hakem Bünyamin Gezer yönetti. Arslanboğa tecrübe eksikliğinden dolayı çok fazla faul ve kart hatası yaptı.
Diyarbakır seyircisini uyarıyoruz: Yaşananlardan sonra belli ki ceza alacaksınız. Ama bu olayları tekrar tekrar yaparsanız hem takıma zarar verirsiniz hem de Türk siyasetinde son aylarda esen ılık ve uzlaştırıcı rüzgarı kasırgaya döndürüverirsiniz. Bizden söylemesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA