Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Garip tesadüf...

Hafta sonu Fenerbahçe-Galatasaray derbisi var. Derbi öncesi bu iki takımımız yine kendileri gibi Bükreş'in kalburüstü iki takımıyla karşılaşacaklar. Steaua ve Dinamo Bükreş. Böylesine derbilerin Avrupa maçından sonra olması büyük bir talihsizlik. Geçen yıl da benzer bir durum yaşanmıştı. Yine Avrupa maçları sonrası derbi oynanmış ve Fenerbahçe yıllardır yaptığını yaparak Galatasaray'ı farklı yenmişti.
Hafta içi alınacak sonuçların hafta sonuna yansıması nasıl olur? Tarihe bakınca genelde hafta içi başarılı olanlar hafta sonundaki derbilerde aynı performansı gösteremiyorlar. Tıpkı geçen yılki gibi. Her iki takım da deplasmanda oynamış, Fenerbahçe Arsenal ile berabere kalmış ama Galatasaray Benfica'yı Portekiz'de yenmişti. Derbinin sonucunu ise herkes hatırlar.
Yıllardır Fenerbahçe için en rahat derbiler Kadıköy'de Galatasaray'a karşı oynanan maçlar oluyor. Bu sefer de böyle mi olacak, bilemiyoruz. Çünkü bu tip derbilerde form durumu ne olursa olsun, sakat ve cezalı oyuncular kimler olursa olsun, sonucu önceden kestirebilmek mümkün olamıyor. Belki de futbolun ve de özellikle derbilerin en keyifli yanı bu.
Galatasaray'a bakıyoruz; çok önemli bir ofansif gücü var. Gol ve gol pozisyonu bulmakta hiç zorlanmıyorlar. Ama Galatasaray'a güvenmek mümkün değil. O kadar kolay gol yiyip o kadar kolay pozisyon veriyorlar ki; üst düzey bir takımın sahip olmaması gereken bir istatistikleri var. Diğer bir deyimle Galatasaray yakaladıklarını atıp verdiklerini yemediği takdirde maçlarını rakip kim olursa olsun farklı kazanabiliyor. Örnek mi istiyorsunuz: Alın size Panathinaikos maçı. Atina'da hiçbir takım Panathinaikos'u kolay kolay 3 golle yenemez. Ama ikinci yarıda Yunan takımının bulduğu pozisyonlar gol olsa belki G.Saray maçı 5-3 kaybederdi.
Fenerbahçe daha dengeli bir takım. Çok fazla adamla hücum etmiyorlar. Üstelik az adamla hücum ettiklerinde de Alex'in varlığı pozisyon ve gol üretiyor. Ama onların da defansif zaafları mevcut. Gaziantep maçında yedikleri gollere bakın. Gaziantep 2-3 adamla geliyor, markajsız golü buluyorlar. Dolayısıyla bu maçta her şey olabilir. Aksini söyleyenle de sabaha kadar tartışırım.

EMRE SORU İŞARETİ
Gelelim kritik oyunculara... Alex'in durumu netleşmedi. Oynamazsa, Fenerbahçe için önemli bir handikap. Ayrıca Emre'nin performansı da soru işareti olacak. Bu sene çok iyi oynamasına rağmen psikolojik olarak Galatasaray maçı onu nasıl etkileyecek bilemiyoruz.
Hafta sonu oynanacak derbinin hakem yönü de kesinlikle çok önemli. MHK birkaç aday arasından inandığı birini atayacak. Kimi atarsa atasın bir Türk hakemi için yönetilecek en zor maçlar Fenerbahçe-Galatasaray maçlarıdır. Yapılacak en ufak bir yanlış bile büyük olaylara yol açabilir. Başkanlar birbirine girebilir, seyirci taşkınlaşabilir.
Hafta sonu güzel, heyecanlı bir derbi olması dileklerimizle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA