Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kalite farkı konuştu

F.Bahçe UEFA'da güle-oynaya bir maç oynadı ve büyük ihtimalle bir üst turu garantiledi. Dün gecenin en önemli özeti şu: Kaliteli oyuncun varsa, koşmasa da, tempo düşük olsa da, olmadık pozisyondan gol kazanabiliyorsun. Mesela, dün gece Dos Santos'un attığı ilk gol böyle bir gol. Bir anda kaptığı topla ceza alanına girişi, kalecinin hareketlendiğini görmesiyle kaliteli bir vuruş yapması Fener'e golü getirdi. Alex'in attıgı gol de böyle. Alex de Souza çok önemli bir oyuncu. Ama fizik olarak çok iyi değil. Ne kadar problemi olursa olsun o da en ilginç anlarda kalitesini gösteriyor. Dün gece attığı goldeki vuruş tekniği de böyleydi.
Aslında dün gece Fenerbahçe'nin temposu çok iyi değildi. Maçı seyredenler herhalde şu yorumda bulunmuşlardır: Fenerbahçe gerektiği kadar koştu, zaman zaman yürüdü ve yakaladığı her pozisyonu gole çevirdi. Rakibi bakıyoruz, Steaua Bükreş. Adı büyük ama eski Steaua'nun yerinde yeller esiyor. Süper Lig'de oynasalar küme düşmemeye oynarlar. Ve F.Bahçe dün gece yediği gol dışında Bükreş'e tek pozisyon bile vermedi.

LUGANO GECENİN EN İYİSİYDİ
Fenerbahçeli oyunculara baktığımızda hepsi iyi oynadılar gibi görünse de aslında düşük tempoda fazla göze batmadılar. Mesela Emre, zorlanmadı. Ama Lugano belki de dün gecenin en iyi adamıydı.
Kazım'a birkaç şey söylemek lazım. Gereksiz bir sinirlilik içinde ve bu takımın iç sahadaki santrforu olamaz. Kapalı defanslarda ne zaman ve nereye koşacağını tam olarak kestiremiyor. Ama deplasmanlarda pekala Fenerbahçe'nin ideal forveti olabilir. Çünkü kontratağa daha yatkın bir hücum oyuncusu.
Sonuçta F.Bahçeli oyuncular belki de Avrupa Kupaları'ndaki en rahat ve en az yoruldukları maçı oynadılar. Büyük ihtimalle garantiledikleri turda grup birinciliği için mücadele verecekler. O da Saracoğlu Stadı'nda 2-1 yenildikleri Twente ile Hollanda'da oynayacakları maçın sonucuna bağlı olacak. Dün gece gördük ki, F.Bahçe'de birçok denge yerine oturmuş. Çok adamla hücum etmiyorlar, panikleyip geriye yaslanmadıklarında da rakibe pozisyon vermiyorlar. Belki de gelecek için en önemlisi bu. Böyle maçlarda hakem olmak ne kadar kolaydır. Kritik pozisyon yok ve oyuncular çok iyi niyetli. Tablo böyle oyunca da hakem çok başarılı görünüyor.
Tıpkı dün geceki gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA